Слонове разпускат в модерен басейн

Слонове

На модерно съоръжение се радват слоновете в Япония. Гигантските бозайници от Сафари парк във Фуджи могат да релаксират в прозрачен басейн. Благодарение на неговата нетипична структура посетителите могат да виждат и какво се случва с животните, докато се разхлаждат във водата, предава Дейли мейл.

Иновативното съоръжение е с дължина от 65 метра. То е достатъчно голямо, за да могат слоновете да се движат спокойно. Тяхното поведение представлява най-голям интерес за малчуганите. Те се удивляват най-вече от начина, по който животните дишат. Докато плуват, те показват на повърхността само края на дългия си хобот.

От зоопарка споделят, че откакто слоновете си имат басейн, изглеждат по-доволни, но и хапват повече. Те били особено изгладнели, след като изплуват няколко дължини.

И докато слоновете във Сафари парка на Фиджи живеят спокоен живот и релаксират по цял ден, други техни родственици имат далеч по-бурно и напрегнато ежедневие. Три тежкотоварни животни от цирка в морския град Каребексминде, Дания изпаднали в нервна криза, след което проявили агресия и нанесли множество щети.

Цирковите звезди Лари, Джангли и Джени били сред най-големите гордости на цирка. Дресьорите ги познавали като доста кротки същества и по тази причина много се учудили, когато трите слона си показали рогата.

Страховитата сцена се разиграла, докато трите животните отивали на водопой. По принцип те били свикнали с вниманието на хората, но изглежда този ден нещо ги смутило и поведението им рязко се променило.

От видео клип, споделен в Интернет, се вижда как един от слоновете започва да се върти нервно, след което започва да гони човек, намиращ се близо до него. В този момент всички хора наоколо се разбягват панически и всеки се изпокрива, където намери, за да спаси живота си от беснеещите животни.

В пристъпа си на ярост един от разярените слонове хваща лека кола Шкода и само с един замах я мята напред. После той отново се приближава до колата, или по-точно до това, което е останало от нея, и започва да я бута напред.

Не е напълно ясно какво точно е подтикнал слоновете да се държат по този страховит начин. Но според една от теориите, трите животни се вбесили, след като едно от тях било ударено от служител от цирка.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати