Мъжките паяци също изпитват удоволствие от секса

Паяк

Всеизвестен факт е, че интимните ласки носят голяма наслада на мъжете. Оказва се обаче, че същото удоволствие получават и някои представители на мъжкия пол и при животните. И ако досега учените бяха наясно, че сексът е приятно занимание за прасетата и за делфините, то наскоро установиха, че той допада и на безгръбначни хищни животни.

Мъжките паяци изпитват радост от секса, съобщава ДПА, цитирайки ново изследване, проведено неотдавна от германски специалисти. Учените стигнали до този извод, след като намерили нервни клетки в репродуктивните органи на паякообразните. Тяхното откритие наистина е изненадващо, тъй като доскоро се смяташе, че ролята на мъжките екземпляри от този разред е доста пасивна и дори незначителна.

Специалистите мислеха, че мъжките паяци нямат чувствителност в интимната си област и процесът на оплождане се контролира от дамите. Елизабет Липке и нейните колеги обаче доказали, че тази теория е погрешна. Германските учени открили доказателства, че мъжките екземпляри не само не са безчувствени в областта на гениталиите си, но дори повлияват на сношаването, управлявайки потока на еякулацията си.

За да целите на своето изследване специалистите анализирали поведението на тасманийски пещерни паяци от вида Hickmania troglodytes, имащи големината на човешка длан. С помощта на специален метод те успели да наблюдават репродуктивните органи на самците в увеличен план. Всъщност те ги увеличили с около петнадесет-двадесет хиляди пъти.

Така учените установили, че невроните в репродуктивните органи на мъжкарите влияят върху налягането и обема на еякулата, което пък предполага, че те се адаптират по-успешно по време на съвкуплението с женски екземпляр. Специалистите обясняват още, че мъжките тасманийски паяци разполагат с две жлези, с които добавят индивидуални секрети по време на размножаване.

Освен това германските учени открили още нещо любопитно. Те забелязали, че дамите от вида Hickmania troglodytes били придирчиви към партньорите си. Те често се чифтосвали с няколко представители на мъжкия пол, които обаче спечелвали сърцата им с подаръци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати