Шофьорка помете три коня на пътя

Шофьорка помете три коня на пътя

Шофьорка погуби три коня на пътя между хасковските села Въгларово и Сираково. Жената, която управлявала лек автомобил Тойота, помела два възрастни кобили и едно младо конче, предават от ОД на МВР-Хасково.

Кървавият пътен инцидент станал на 12-ти юли в 21.30 часа. Докато шофирала, жената връхлетяла върху добичетата. Освен животните е пострадал и автомобилът на 52-годишната шофьорка. Самата тя пък е приета в болница със съмнения за комоцио.

Животните изскочиха внезапно, натиснах спирачката, но вече бе късно, разказва потресената водачка на автомобила-убиец пред 24часаБг.

Според първоначалната информация добичетата са били оставени без надзор. От своя страна стопанинът им Анастас Караиванов заяви, че конете са били вързани, но тъй като наблизо е обикалял разгонен жребец, те са дръпнали фиданката с въжето и са се освободили.

Караиванов е животновъд и отглежда двеста и петдесет овце в кошара, намираща се недалеч от мястото на произшествието. След инцидента той прибра останките от убитите коне, за да нахарни с тях кучетата си.

Подобен пътен инцидент имаше и в края на миналата година в района на село Остри пъзлак, община Смолян, когато при опит да вземе завой водач на автомобил се натресе на три коня. Около 07.00 часа сутринта животните изскочили внезапно на пътя на мъж, шофиращ с висока скорост. Поради лошото време и хлъзгавата настилка шофьорът не могъл навреме да овладее превозното средство и блъснал трите коня.

Оказа се, че добичетата се намирали на пътя по това време, тъй като преди часове са напуснали обора на собствениците си. Самите те обясниха, че конете им напоследък бягали, тъй като се плашели от скитаща се в района мечка, която нападала кошерите с мед. След инцидента два от тях били открити мъртви до мантинелата, а третият - малко по-встрани.

40-годишният водач на автомобила, блъснал животните, също пострада, но травми му се оказаха сравнително леки. Той беше транспортиран с болницата в Смолян. Мъжът беше силно изплашен и не можеше да повярва какво му се е случило.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати