Кучето Хачико или историята на безграничната любов

Хачико

Може би сте чували за кучето Хачико, което е национален герой в Япония. Историята му е толкова впечатляваща, че има няколко филма направени по нея, а в Токио има бронзова статуя на Хачико, символизираща лоялността и безграничната кучешка любов, на която е способно само едно пале.

Историята започва в далечната 1924 година, когато професорът Хидесабуро Уено от университета в Токио получава като подарък малко златисто на цвят кученце от породата акита ину.

Всяка сутрин двамата изминават пътя до гарата Шибуя, професорът се качва във влака и отива на работа. След като приключат часовете му Хачико го посреща отново, всеки ден точно в 5 часа и двамата се прибират заедно вкъщи.

Една сутрин на 10 май 1925 г Хачико отново изпраща стопанина си до гарата, но същият следобед той не се връща. Професорът получава инфаркт по време на лекция и почива същия ден.

Хачико предано го чака до късно на гарата в този ден, без да знае, че повече никога няма да види стопанина си. Надеждата в сърцето на Хачико никога не угасва, защото той продължава да идва всеки ден на гарата точно в 5 часа и смирено да очаква своя човек.

Минават седмици, месеци, а търговците, които работят наоколо, започват да носят храна на кучето с възхищение към неговата преданост.

Акита

Скоро хора от цялата страна идват, за да видят Хачико, който се превръща в символ на лоялността.

Вярното куче не позволява на старостта и артрита да нарушат рутината му и почти десетилетие след смъртта на стопанина си Хачико продължава да чака всеки ден, понякога придружен от хора изминали дълъг път, за да го видят и да поседят с него.

Минават години, а Хачико продължава да идва на гарата в продължение на цели 9 г. до деня на смъртта си - на 8 март 1935 г. Новината за смъртта му достига дори до националната медия. В последствие е кремиран и погребан до стопанина си в гробището Аояма.

Кучето става толкова обичано в Япония, че дарители събират пари и издигат бронзова статуя на точното място, където е чакал стопанина си почти десетилетие.

Ако желаете и вие да си вземете такова куче, разгледайте нашите обяви за Акита Ину.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати