miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Как да разберем дали златната рибка се нуждае от кислород

Как да разберем дали златната рибка се нуждае от кислород

Аквариумни рибки

Златните рибки са украса за всеки дом и затова са сред предпочитаните от любителите на аквариумни рибки. Красивите им воали действат успокояващо и са наслада за окото. Но как да разберем дали златната рибка получава достатъчно кислород или се нуждае от повече от това, което получава?

Кислородът е необходим на златните рибки, за да оцеляват и ако не го получават достатъчно, те ще са живи, но няма да се чувстват добре и дори могат да се разболеят. Затова е важно златната рибка да получава достатъчно кислород. Една от причините за липсата на достатъчно кислород е ако рибката е надраснала размера на аквариума си или ако има прекалено много риби в аквариум, който не е достатъчен за тях.

Застанете до аквариума, когато рибата ви е активна, и я наблюдавайте известно време. Ако златната рибка има отчаяна нужда от кислород, тя постоянно ще се издига до повърхността на водата и ще се показва над нея, за да вдиша малко въздух. Това ще се повтаря многократно.

Златна Рибка

Вземете пластмасова лъжица и много внимателно разбъркайте водата. Изчакайте водата да се успокои и отново наблюдавайте златната рибка. Ако след разбъркването на водата с лъжица рибката спре да се издига към повърхността и да вдишва, трябва да ѝ осигурите повече кислород с допълнителна помпа. Добро решение би било и да смените аквариума с по-голям, това със сигурност ще се отрази добре на златната рибка.

Освен че златната рибка е добре да има достатъчно кислород, трябва да сте наясно, че тя трудно се разбира с други видове рибки - тоест най-доброто решение е да отглеждате няколко златни рибки заедно. Ако гледате златната рибка с тропически рибки, които са топлолюбиви, ще трябва да увеличите температурата на водата. Това веднага ще се отрази зле на златната рибка, тъй като ще влоши здравето ѝ.

Не е добра идея да отглеждате златни рибки с по-дребни рибки, тъй като въпреки добрия си характер в момента, в който златната рибка види по-малък свой събрат, тя веднага ще го приеме за плячка и ще го атакува.

Аквариуми

Воалите на златните рибки могат да накарат някои по-дребни видове рибки да ги атакуват и да отхапват парчета от красивите плавници. Златните рибки могат да се защитят само като изядат натрапника, който разваля външния им вид и може да инфектира плавниците им.

Прочетете още за храненето на златните рибки и колко дълго живеят те.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати