Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?

Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?

Ако живеете в тясно жилище и още се питате какъв домашен любимец да си вземете у дома, няма какво да се чудите повече. Аквариумните рибки са идеалният избор за вас. Всъщност тези безмълвни питомци се препоръчват на всеки, тъй като имат неподозирано благоприятно въздействие върху своите стопани. Какви са ползите от отглеждане на декоративни рибки?

Скорошно британско изследване разкри нещо сензационно. Според проучването, което е първо по рода си, съзерцаването в домашния аквариум, в който плуват малки водни обитатели, спомага както за физическото ни здраве, така и за доброто състояние на ума ни, съобщава изданието Дейли експрес.

Според авторите на проучването, когато наблюдаваме плавните движение на рибките, настъпва понижаване на кръвното ни налягане, както и забавяне на ускорения ни пулс. Това, от своя страна, ни кара да се чувстваме значително по-комфортно след напрегнато ежедневие и преживени проблеми.

Колкото повече рибки отглеждаме в аквариума, толкова повече се подобрява настроението ни, категорични са учените от университети Плимът и Ексетър, които са провели проучването.

За целите на своето изследване британските експерти анализирали психическите и физическите реакции, на доброволци, взиращи се в аквариуми с различен брой рибки. В крайна сметка те забелязали положителните промени в пула и в стойностите на кръвното налягане. Освен това станало ясно, че хората се чувстват по-щастливи, когато по-дълго време наблюдават повече рибоци.

Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?

Всъщност това не е единствената причина да изберете аквариумните рибки за свои домашни любимци. Според древното китайско изкуство за постигане на баланс и хармония в средата около нас Фън Шуй аквариумът със златни рибки донася щастие в къщата и спомага привличане на пари и финансов успех към нейните обитатели.

Това е и причината в китайските ресторанти, както и на много други работни места в Китай, да присъстват такива обекти. Специалистите по Фън Шуй отбелязват все пак, че за да постигнете щастие, късмет и хармония, трябва да изберете кръгъл или поне заоблен аквариум, тъй като квадратните или правоъгълните не разполагали с толкова силни магически способности.

Освен златните рибки, много предпочитани за отглеждане рибки са хелерите, гупите, неоновите рибки, молинезиите.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати