Животните, които ни лекуват

1 от 5 Снимки

Животните могат успешно да се изявяват като лечители и това е доказано от векове. Сред най-добрите лечители в животинския свят са конете. Терапията, при която кон участва в лечението на човек, страдащ от някакви заболявания, се нарича хипотерапия. Тя е разпространена в цял свят.

При проблеми с развитието на опорно-двигателната система на човека се препоръчва терапия с коне. Много деца, които имат затруднения в умственото развитие, както и деца с аутизъм, се чувстват прекрасно, когато отидат да яздят, защото контактът с коня им действа успокояващо.

Установено е, че възстановяването след различни видове травми се осъществява много по-бързо, ако се провежда терапия с кон. Хора, които са зависими и се лекуват от алкохолизъм или пристрастие към наркотици, имат по-голям шанс да успеят по-бързо, ако общуват често с коне.

На второ място след конете в списъка с животни, които лекуват, са кучетата. Доказано е, че кучетата помагат на хора, които страдат от депресия. Ако имате куче, това подобрява работата на сърдечно-съдовата система на организма ви. Затова стопаните на кучета по-рядко страдат от инфаркт и сърдечно-съдови заболявания.

Хората, които имат кучета, успяват по-лесно да намерят нови приятели. Затова се препоръчва да вземете куче, ако страдате след раздяла с любим човек. Общуването с кучето не само ще ви подейства като сеанс при психоаналитик, но и ще ви помогне да се радвате на добро настроение и нови приятели.

Котките са известни с лечебните си сили. Те могат да помогнат на хора с невроза, както и на страдащи от различни форми на психични разстройства. Депресията бързо се лекува, ако имате в дома си мъркащ доктор на четири лапи. Храносмилателната система на хората, които имат котки, работи по-добре, а сърдечната дейност се подобрява.

При различни видове травми и болки котките усещат проблема и лягат върху болното място. Тялото на котката започва да вибрира от мъркането, което тя издава, и по този начин лекува болния си стопанин. Понякога котката не ляга върху мястото, което е болезнено, а на съвсем друго - обикновено всъщност проблемът идва точно от това място, на което е легнала, и тя усеща къде е източникът на болката.

Пчелите също са признати за лекари. Тяхното лечение обаче е за сметка на продуктите, които произвеждат - медът, пчелното млечице, пчелният прашец са изключително полезни в лечението на много заболявания, а освен това са прекрасни за профилактика на много болежки.

На пето място в списъка на животинските доктори се нареждат змиите - извлечената от тях отрова служи не само за противоотровен серум срещу ухапване от змии, но също така и за създаване на различни видове кремове и лекарства срещу болести на сърдечно-съдовата система.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати