miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Какво е поведението на джербилите?

Какво е поведението на джербилите?

Какво е поведението на джербилите?
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Джербили са малки и сладки животинки, които днес все по-често хората избират за домашни любимци. Те са и с доста забавен характер. Могат да са активни както през деня, така и вечерта.

Не са претенциозни в отглеждането си - дори ако нямате много свободно време, отново можете да си вземате такива домашни любимци. Именно затова, ако отдавна се каните да си вземете малък пухест другар, тогава милите джербили са идеален вариант за вас, особено ако обичате екзотичните животни.

Какво е поведението на джербилите?

В природата тези сладки животни обитават районите на равните степи, където обожават да копаят дълги и дълбоки дупки. За разлика от хамстерите, джербилите могат да живеят и в пустините, като обикновено са активни основно през деня и вечерта.

В САЩ са били докарани през 1954 година от Азия. Тогава са били доста популярни любимци за хората, които са имали деца, защото тези питомци са много любопитни и социални животни. Също така не хапят, освен ако не са изплашени и са много чистоплътни, което е голям плюс. Живеят средно около 3-5 години, като това в голяма степен зависи от това как ще се грижите за пухестите сладури.

На дължина дупките, които ровят, могат да достигат до около 120 метра, но средната им дължина е 5-6 метра с няколко разклонения и изхода на повърхността. Те са защитна мярка - по този начин животинките могат да избягат, ако ги нападне някое животно, или да се скрият бързо в дупката си.

Джербили

Колкото по-възрастни и тежки са джербилите, то толкова по-активно те ще защитават своето семейство и потомство. Понякога дори тази борба може да завърши със смъртта на противника им, тъй като тези животни използват предните си лапи, които имат доста остри нокти.

Те са доста социални, затова е най-добре да ги отглеждате на малки групи. Имайки предвид, че женските се разбират по-трудното, по-добър вариант е да изберете мъжките. Трябва да ги запознавате постепенно, защото могат да са агресивни към непознатите за тях животни. След като се опознаят, питомците ви ще започнат дори да си играят.

Интересен факт за поведението на джербилите е, че те общуват помежду си с помощта на ударите на задните си лапи в земята или със свирене. Ударите могат да променят своята сила и тембър, като така те викат другите от потомството си на помощ.

Ако решите да си вземете джербили за домашни любимци, тогава няма да съжалявате за избора си, защото те са много забавни и интересни животинки. Заедно с това е лесно да се грижите за тях, което е безспорен плюс, ако нямате много свободно време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати