miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Важни грижи при отглеждане на джербили

Важни грижи при отглеждане на джербили

джербили
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Ако обичате домашните любимци, но все още си нямате малък пухест приятел, тогава може би е време да се замислите за избора на животинка, за която да се грижите. Важно е обаче да се съобразите с това, колко време можете да отделяте на ден на животно, както и от това, какви грижи ще трябва да полагате за любимеца ви.

Важни грижи при отглеждане на джербили - вижте повече в следващите редове:

И така, ако сте доста ангажирани и не можете да си вземете куче, което ще трябва да изкарате 2 пъти на ден, но и ще се налага да го възпитавате, тогава за вас идеалният вариант за питомец е сладката животинка джербил. Това е малък симпатичен приятел, който освен това се гледа доста лесно и не се налагат някакви по особени грижи, което си е безспорен плюс, ако нямате много свободно време на ден.

Средната продължителност на живот на животинката е между 3-5 години, като все пак това зависи до голяма степен от наследствения фактор, както и от грижите, които полагате за джербилите.

Малките пухести топчици са много социални и обожават компанията на хората. Важно е да живеят на групички, затова е добре да са поне двойка в клетката им, за да не им е скучно. Имайте предвид обаче, че женските сложно се разбират помежду си, затова е най-добре да си изберете мъжки. В идеалния си вариант трябва да се познават от малки, като в противен случай ще се наложи да ги запознавате малко по малко, за да не получат конфликти между животинките.

съвети за отглеждане на джербили

Температурата е другото важно условие, което ще трябва да имате предвид, ако сте решили да се грижите за джербили. Тя трябва да бъде в границите на 20-22 градуса, за да не се стига до обезводняване. Не се тревожете за неприятните миризми, защото джербилите са много чистоплътни и в това отношение няма да имате никакви проблеми.

Храненето е другата важна грижа, на която трябва да обръщате особено внимание. Пълноценната диета е най-добрата за тях, като тя трябва да е богата на витамини, протеини, мазнини и зеленина. Обожават да се препичат на слънце и за тях движението е много важно, като могат да са активни, както денем, така и нощем.

Ако решите да ги пуснете на разходка в апартамента ви, ще трябва преди това да сте обезопасили идеално всички контакти и кабели. Трябва да ги наблюдавате все пак и да не ги оставяте без надзор, защото могат да се скрият някъде.

Както виждате и сами, грижите за джербилите не са никак сложни, а и не са скъпи. Те са много мили и сладки любимци, които бързо ще бъдат обикнати от малки и големи. Ако спазвате тези насоки при отглеждането им, тогава няма да имате никакви проблеми с вашите нови питомци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати