Таралежът подходящ любимец ли е за деца?

Таралежът подходящ любимец ли е за деца?
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Таралежът не е популярен любимец като кучетата и котките, но през последните години той е обичан и ценен от все повече любители на екзотични домашни любимци. И ако мечтаем за такъв бодливко, но имаме малчугани, добре е да знаем дали таралежът е добър домашен любимец за деца.

Таралежите са добри домашни любимци за деца на възраст между 5 и 10 години, ако последните винаги са под наблюдението на възрастен, когато питомецът е извън клетката си. Вземането на таралежа в ръка може да бъде доста трудно, особено за детенце с малки и неконтролируеми още ръце. Грижите и храненето на таралежа също могат да бъдат доста трудни за деца на крехка възраст.

Родителите трябва да помнят, че таралежите невинаги са приятелски настроени. Те са покрити с остри шипове, които могат да бъдат болезнени за малките ръце.

Заболявания при таралежите, които могат да възникнат, са минимални, но има няколко съвета, които трябва да имате предвид: винаги трябва да си миете ръцете преди и след докосването на таралежа и да държите ръцете си далеч от устата на таралежа, въпреки че рядко хапе. По принцип таралежите не изискват ваксини.

Подходящ любимец за деца ли е таралежът?

Ако сте сигурни, че можете да се държите деликатно с него, че не сте твърде шумни и не очаквате той да ви развесели, както биха го направили котка и куче, тогава отговорът е да. Но таралежите трябва да се пипат доста внимателно. За да не ги изплашите и да ги накарате да наострят бодлите си. Освен това те имат нужда от сериозна почивка. Ако не ги оставяте да се наспят добре, стават апатични, криещи се и изобщо не им е до контакт с вас.

Таралежите са предимно нощни животни, така че е възможно вашият другар да спи цял ден и да си покаже носа от клетката само вечер. Начинът им на живот трябва да се уважава от всички членове на семейството.

Таралеж

Таралежите може да изглеждат доста сладки в интернет, но трябва да знаете, че те са бодливи и трябва да се отнасят към тях с много търпение, за да ги направите общителни и толерантни към хората.

Таралежите са добри домашни любимци за осъзнати децата, както и останалите животни, които трябва да се държат в клетки. Учи ги каква е отговорността, как да се справят с по-малки и по-крехки същества, как да се грижат за тях, да гарантират добра хигиена.

Преди да осиновите такова любимче, се уверете, че вашият наследник е достатъчно голям, за да подходи сериозно в грижата за таралежа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати