Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Тренировка за кучето

Тренировка за кучето

Тренировка за кучето

Цял ден скучаене и никаква игра предизвиква досада у всекиго – особено в нашето куче. Редовните игри и разходки позволяват на животното да задоволи нуждите си от физическа активност, да разсее скуката и да подобри поведението си.

Освен изброените позитиви, чрез чести упражнения затвърждавате връзката с домашния си любимец. Играта може да се превърне в тренировка по послушание и изпълняване на обичайните команди – легни, седни, дръж, върви и т.н. Редувайте игра и подаване на команди за оптимален резултат.

Най-обикновеното оставяне на четириногото да тича свободно не задоволява изискванията му за упражнения. Някои индивиди дори отказват да тичат самостоятелно, а вялата разходка около блока с каишка е недостатъчна.

Имайте предвид породата, теглото, здравословното състояние и възрастта на кучето, когато се питате колко точно физическа дейност се изисква. Имайте предвид и собствената си дневна ангажираност, за да сте убедени, че сте способни да се грижите по най-добрия начин за животинчето.

Сред играчките, които можете да използвате за игра, са тенис топките и подобни меки предмети, които да не нараняват зъбите на животното. Варирайте гоненето на топка, хвърляйки я високо или търкаляйки я по земята.

Тренировка за кучето

Включете командата донеси помежду хвърлянията. В зоомагазините се предлагат множество въжета за игра от мека материя, които кучето може да гризе – по-добрия вариант на чорапите ви. Между две кучета може да се получи интересна игра на дърпанка.

Някои кучешки паркове позволяват да пускате животните да тичат свободно със своите събратя. Преди забавата да започне, имайте предвид няколко фактора. За начало, помислете дали темперамента на кучето е подходящ за свободното му пускане сред други хора и кучета.

Бъдете сигурни, че любимецът ви е обезпаразитен вътрешно и външно и притежава всички необходими ваксини. Носете си пликчета, за да прибирате изпраженията след него. Освен това вземете със себе си любимите му играчки, вода за пиене и купичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest