На хотел с домашния любимец

Куче в хотел
Снимка: Barcroft

Доскоро задачата да вземете домашния си любимец в хотела, където ще пренощувате, бе мисия невъзможна и търсенето на специални места, позволяващи животни, често се увенчаваше с неуспех.

Напоследък обаче множество дестинации обръщат политиката си в позитивна насока за четириногите ни приятели. Въпреки разрешението за животни, все пак трябва да се съобразите с някои проблеми, които могат да изникнат на място, защото това ще повлияе на това дали повторно ще можете да отседнете там.

За начало, проучете въпросния хотел, преди да пристигнете, и се уверете, че имате позволение да вземете домашния си любимец с вас.

Проверете за допълнителни такси и ограничения за всяко доведено животно, каква е политиката на оставянето му само в стая и има ли изисквания за шум през нощта. Имайте предвид, че политиката на един хотел често се обновява, затова влезте в уебсайта им или позвънете на въпросното място.

В случай че пристигате с куче, разходете го, преди да се регистрирате на рецепцията. Така се подсигурявате предварително от евентуални бели, които може да стори на място.

Не забравяйте, че кучето често се чувства объркано от новото място и не успява да се изходи. Разбира се, животното трябва да се държи на каишка и да почиствате изпражненията след него, когато го разхождате в района.

Ако животинчето е свикнало да лежи с вас на леглото, донесете чаршафи от вкъщи, които да постелете върху хотелските. Най-удобно е да вземете специалното легълце на животното с вас, ако има такова.

Бъдете сигурни, че сте оставили номера си за връзка с вас на рецепцията, ако хотелът позволява да оставите животинчето само в стаята и нещо нередно се случва. Освен това поставете знак Не безпокойте на вратата си, когато излизате.

Така уведомявате почистващия персонал и предотвратявате потенциални инциденти. Добре е да оставите радио или телевизор включени, за да се чувства животното комфортно, докато е само.

В заключение ще предупредим да внимавате животното да не вилнее на места, които са ограничени откъм допускане на четириноги – кафе-бар, ресторант, фитнес, басейн и т.н. Следвайки тези правила, може да се насладите на съвместното пътуване с пухкавото си другарче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати