miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на немски дог

Важни грижи при отглеждане на немски дог

немски дог
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Най-високо куче сред всички породи е немският дог. Съответно кучето е и доста тежко, макар да не може да се сравни с други големи кучета като санбернара, ротвайлера или кане корсо. Все пак става въпрос за голямо животно, което има своите изисквания при отглеждане предвид размера му

В миналото будещият респект с външността си звяр и загубил почти напълно хъса и агресията си и се е превърнал от силен ловец в диванен питомец. Който иска да отглежда немски дог у дома, най-добре да се обзаведе с широк и мек диван и голямо легло, неговият домашен любимец ще ги оцени.

Огромните кучета обичат да се облягат на стопанина и да са близо до него, те са много любящи създания и трябва да им се отделя достатъчно внимание през деня.

Немският дог изобщо не се смущава от факта, че няма да разполага с просторно пространство в къща и двор, а трябва да живее в апартамент. Породата се адаптира отлично към всякакви жизнени условия, но като се има предвид размера, ясно е, че трябва да има място у дома и за голямото куче.

Козината му няма да създаде проблем, защото е къса и не се скубе. Достатъчно е да се изчетка или разреши от време на време. Очите и ушите му е редно да се почистват редовно, както и зъбите, подобно на други породи.

грижи за отглеждане на немски дог

Проблем с отглеждането на немския дог може да възникне и той е с храненето му. Едрият немски дог обича храната и порциите му са наистина големи. Няколко килограма храна на ден не представляват проблем за немския аристократ.

Този момент от отглеждането създава проблеми с наднормено тегло и всички произтичащи от това последствия. Диетичното хранене е грижа на стопанина още от ранна възраст на домашния питомец, за да се избегнат проблеми с костите, сърцето и други органи, следствие на системно преяждане.

Заболяванията пък не само ще снижат качеството на живот на прекрасното куче, но и ще съкратят значително живота му, който и без това не е особено дълъг. Едрите породи имат значително по-къс живот в сравнение с мъниците в кучешкото царство. Немският дог живее средно 8-9 години.

Добре е след нахранване догът да почива като истински аристократ - минимум 40 минути, по-добре 1 час преди физическа активност и тренировки, за да се избегне евентуално превъртане на стомаха, характерно за едрите кучета.

Ако се отгледа и обучи правилно, немският дог е едно забележително създание, чудесно семейно куче, с което всеки дом може да се гордее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати