miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на японски хин

Хранене на японски хин

Хранене на японски хин
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Това, че японският хин е специфично куче, нуждаещо се от специално отношение и грижи, става ясно още от пръв поглед. Към това специално внимание и грижи спада и изборът на храна и съставянето на хранителната диета на нежното и мъничко кученце.

Предварителната информация за хранителните му навици е добре дошла за всеки нов собственик. Принципно това животно се смята за непретенциозно по отношение на храната.

Правилното хранене обаче е много важно за тези от тях, които са типични представители на породата. Грешките се виждат в състоянието на костите и козината. Прехранването на японския хин също трябва да се избягва, кучето е склонно към затлъстяване, тъй като не е особено подвижно.

Много е важен строгият режим на даване на храна. Два пъти на ден е позволеното поднасяне на порция и това не бива да се пренебрегва и променя. Количеството също е добре да се спазва стриктно, ако няма някаква важна причина да се промени.

Основата на хранителната диета на хина са източниците на протеин- месо и животински вътрешности, както и морска риба. Продуктите трябва да бъдат без мазнини, което значи без свинско, овче и други мазни меса. Всичко трябва да е преминало термична обработка, но не и пържене.

Необходими са въглехидрати, които хинът ще получи от зеленчуците за кучета, зърнените култури и плодовете. Зеленчукът не бива да се дава отделно, а да е част от рецептата при приготвяне на месната храна или рибата на кучето.

Японски хин

Ферментиралите млечни продукти от рода на извара са необходими по 2 причини: те са нужни за нормалната работа на чревния тракт и са източник на калций за здрави кости, нокти и зъби. Храната на японския хин трябва да бъде обогатена с витамини и минерали, нужни на организма на животното.

Храна от човешката трапеза, а също пушени, сушени, мариновани и други обработени храни не са подходящо храни за японския хин, както и сладкиши, бульони и други продукти на съвременната индустрия, навлязла в храната.

По-лесният вариант за хранене е индустриално приготвената кучешка храна, която е съобразена с всички изисквания за правилно развитие на животното, но порциите трябва да се състоят от храна от премиум клас. Освен това смесеното хранене не е добра опция при тази порода. Стопанинът трябва да се придържа само към единия избран вид хранене, за да бъде японският хин винаги в добро здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest