miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на италиански брак

Хранене на италиански брак

Храни за брако италиано
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Италианският брак е голямо ловно куче, с изключителни работни качества, добър характер и забележителен външен вид. Животното се адаптира лесно към различни ловни ситуации и е послушен и надежден партньор на ловеца. Отделно брако, както още наричат породата, е чудесен спътник на активни хора и лоялен домашен любимец.

Двете възможности да бъде отглеждан италиански брак у дома, предполагат и малки разлики в грижите за него, в частност храненето му.

Тъй като брако италиано е голямо и активно куче, то се нуждае от много енергия, затова е склонно да яде много. Кучетата, които ловуват и изразходват много енергия, дори може да имат затруднения да поддържат голямата тежест на телата си, ако са хранени неправилно.

Висококачествена калорична и гъста храна е разковничето при работните екземпляри от породата.

Ако обаче брако е домашен питомец, който прекарва времето си около семейството и не тренира толкова интензивно, италианският брак трябва да бъде хранен внимателно, защото породата е склонна към наднормено тегло. Свръхтеглото пък води до кучешка дисплазия на тазобедрената става и диабет.

Възможни хранителни диети са с гранулирана храна от премиум клас, на която точно е указано количеството храна според възрастта на животното, или естествено хранене на италиански брак с пресни продукти, домашно приготвени.

Месната храна на италианския брак не се различава съществено от тази, която ядат болшинството породи. Това са дивечовото месо, телешкото, пилешкото, пуешкото, агнешкото и субпродуктите си, като се избягват тлъсти места като свинско и овнешко. Мазна, пържена, пикантна храна, както и така с консерванти трябва да се избягва също.

Хранене на италиански брак

Брако италиано може да бъде хранен с морска риба, но добре почистена и сварена. Разнообразие в менюто може да се създаде от сварените яйца, зеленчуците и плодовете, които подпомагат смилането на храната.

Суровите храни, тръбните кокали, студена или гореща храна са неподходящи за чувствителната храносмилателна система на кучетата, включително брако.

За ловците сред породата италиански брак храненето два пъти на ден се променя по време на ловните излети. Тогава храната се разделя на 3 приема, като една трета от храната се дава след като кучето се е завърнало от лова, почистено е и се нахранва, за да може храната да го стопли и да му помогне да възстанови силите си след излета. На лов кучето не се извежда добре нахранено, защото това му пречи да бъде активно и бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати