miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породите най-предани кучета

Породите най-предани кучета

Породите най-предани кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Всяко куче, което живее с любящи хора, почита собствениците си като божество. Но тези породи се отличават със специална преданост.

Ако вие или вашето дете се нуждаете от истински приятел, изберете представител на една от тях. Това са най-преданите породи кучета:

Дакел

Те също се привързват дълбоко и следват любимия си господар навсякъде. Те са лесни за обучение кучета, за да запомнят една команда, се нуждаят само няколко минути.

Дакелите не могат да бъдат принуждавани към нищо, в противен случай те могат да станат упорити, но е много лесно да ги плените и възпитате с игра.

Дакелите обичат господаря си толкова много, че за тях е абсолютно непоносимо да го пускат дори за няколко часа. Те са готови да не се разделят със собственика си въобще и лесно понасят постоянната близост - предани кучета мечта.

Немска овчарка

Тази порода с право заема първо място в класацията на най-отдадените кучета.

Немските овчарки са невероятно интелигентни животни, лесно се обучават, те ще последват собственика в огън и вода. Не напразно това са кучета, които успешно помагат на полицията, митническите служители и военните.

Немските овчарки рядко се привързват към всички членове на семейството, те избират един собственик и му служат вярно до смърт.

Лабрадор

Предни кучета

Това е безупречно семейно куче. Лабрадорите са изключително умни, те обичат стопаните си без граници, но няма как да отгледате настървен защитник от тях, тази порода се отличава с изключително добронамерена природа.

Лабрадорите стават отлични придружители, кучета водачи, те стават най-добри приятели за децата. Ако в къщата има бебе, те с охота ще играят с него.

Ротвайлер

Тези кучета са невероятно лоялни към своя господар. Те са послушни и бързи, имат стабилна психика и са много податливи на обучение.

Ротвайлерът е един от най-добрите защитници и дори може да го оставите да се разхожда с децата ви вечер.

Въпреки забележителната сила, която по природа притежава, ротвайлерът е много любвеобилен. Той постоянно се нуждае от вниманието на собственика, от неговата обич и грижи.

Единственият негатив е, че ротвайлерът може случайно да нарани собственика по време на игра, защото възрастното куче тежи много и не може да прецени силата.

Ето защо, преди да си вземете ротвайлер, изчакайте, докато децата ви пораснат достатъчно.

Голдън ретривър

Тези кучета са готови да бъдат вашия нов най-добър приятел от момента, в който се срещнете. Лесно е да се влюбиш в тези кучета. Тяхната жизнерадост е абсолютно заразителна.

Голдън ретривърите са добре запознати с нашите емоции, така че не е чудно, че често се използват в обслужването и човешката терапия, лекувайки всичко - от ПТСР до успокояване на децата в стресова среда.

Коли

Колито е лоялно към стопанина си куче

Кучетата Коли или шотландска овчарка са създадени за съвместен с човека живот и се разбират не само с членове на домакинството, но и с други животни в къщата.

Те са лоялни към собственика и в критична ситуация са готови да се застъпят за него. Изключително жертвоготовни са.

Те са подозрителни към непознати, но след като са обикнали човек, никога няма да го забравят или изоставят.

Единственият минус при колитата е трудоемкият процес на отглеждане, защото кучето трябва да се сресва постоянно, за да предотвратите появата на заплитания на дългата му козина.

За сметка на това, красотата му компенсира всички грижи, които ще ви създаде.

Ирландски вълкодав

Лоялен, нежен и грижовен, ирландският вълкодав е обичливо рошаво куче, което се разбира с всички.

Те са доста гъвкави и лесно се приспособяват към вашия начин на живот. Обичат дългите разходки, но нямат нищо против просто да се излежават у дома заедно с вас.

Най-големите пречки за притежаването на една от най-преданите породи кучета е техният размер и ниска продължителност на живот.

Ирландските вълкодави се наричат породи за скъсване на сърцето, просто защото времето им тук е кратко и обикновено живеят не повече от 8 години.

Нюфаундленд

Нюфаундлед е вярна порода куче

Това са едни от най-големите кучета, които имат също толкова големи сърца. Известно е, че са невероятно търпеливи и интелигентни, което ги прави идеални за семейство.

Обикновено се използват за спасителни мисии на хора или други животни в опасност.

Бигъл

Невероятно популярният Бигъл е обичан заради щастливото си и енергично отношение към своите стопани.

Първоначално те са били кучета популярни сред ловците, заради острото си обоняние. По същата причина са използвани и от полицията за откриване на наркотици и контрабанда на летищата.

Иначе, те са сладки и приятелски настроени предани кучета, които могат да ви надушат от километри.

Шар Пей

Този очарователен сладур ще ви превърне в любовта на живота си. Той има сладки бръчки, които правят породата толкова разпознаваема.

Макар че имат непрестанна лоялност към стопанина си (и може да бъде отлично куче пазач), Шар Пей може да станат враждебни към непознати хора. Не се учудвайте, ако кучето прояви агресия към тях.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Предани породи кучета

Нежна душа, която иска да сподели любовта си с всички наоколо. Приятелското им отношение е заразително и е трудно да не се усмихнете в тяхно присъствие.

Тези кучета са интелигентни и са много склонни да се обучават, стига да имате награда за тях в замяна. Те са отлични кучета-компаньони.

Трябва да знаете, че ако им се скарате или им викате, ще се скрият от вас. Дори да не слушат, трябва да намерите друг подход да им покажете, че не бива да се държат по този начин. Тази порода кучета ще ви бъде предана до живот.

Кокер шпаньол

Лоялността на Кокер шпаньолите е вградена в самите им гени. Те имат заразителен ентусиазъм към живота и са адаптивни към вашия начин на живот, какъвто и да е той.

Целта в живота им е да ви накара да се усмихнете, независимо дали ще търсят вниманието ви за игра или кротко ще се сгушат до вас, щом усетят, че нещо ви притеснява.

Чихуахуа

Тези малки кучета са невероятни спътници. Готови са да прекарат деня с вас, независимо какво сте планирали.

Това мъниче ще ви следва навсякъде, където отидете. Лесно се привързва към стопаните си и към хората като цяло, макар че понякога може да излае срещу непознати, но това често е проява на ревност у кучето.

Той Пудел

Куче, предано на стопанина си
Снимка: pixabay.com

Може би вече сте чували, че пудели са сред най-интелигентните кучета и това прави обучението им истинско удоволствие. Те са нетърпеливи да угодят на собствениците си.

Що се отнася до този мини пудел, който прилича по-скоро на играчка, откъдето и идва името му, той ще бъде винаги сгушен във вас, не се съмнявайте. Това е едно от най-лоялните домашни кучета.

Йоркширски териер

Йоркитата проявяват безкрайна любов и доверие към стопанина си. Но собственикът им е единствената любов в живота им и понякога никой друг не е добре дошъл в тази връзка.

Има възможност кучето да прояви лошо държание към непознат човек, с който все още не е свикнало да прекарва времето си.

Това обаче не бива да се бърка с факта, че Йоркширският териер е сред породите най-предани кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати