Армант

Армант

Армант или така наречената египетска овчарка е средновековна порода кучета. Те са със средни размери и достигат на височина 53-58 см. Теглото им също може да варира от 22 до 30 килограма. Те са преди всички работни кучета.

Стандарт за Армант

Главата е пропорционална на тялото на кучето. Тя е издължена, а челото е леко плоско. Лицето е със средна дължина, но е широко, за да има силна захапка. Шията е силна, мускулеста с хармонична дължина. Армант има силен, прав гръб и дълбок гръден кош. Цветовата окраска може да е доста различна. Възможни са различни комбинации на цветовете при различните кучета. Въпреки това, повечето представители на тази порода са черни, черно с кафяво, сиво с жълтеникаво или чисти сиви. По външен вид египетска овчарка армант прилича на други породи кучета с брада сред които ризеншнауцер, дратхаар, староанглийска овчарка, фокс териер и др.

Характер на Армант

Тази порода кучета с дълга козина обича да се намира постоянно до стопанина и без съмнение, ще ви следва навсякъде. Те са отличен вариант, ако имате къща с двор, тъй като са свикнали да бъдат често на чист въздух. Породата е доста търпелива и лесно намира общ език с децата, като дори може да си играе с тях. Все пак имайте предвид, че говорим за едро куче, затова никога не бива да оставяте животното само с децата ви, тъй като те могат да ги наранят по непредпазливост.

Те са много бдителни и са добри кучета пазачи. Ще са отлична охрана на дома ви, защото са много смели и няма да се замислят дори и за секунда дали да ви защитят. Тази порода е известна с това, че защитава добре не само семейството си, но и територията си.

Социализацията за малките кученца Армант е много важна, защото в противен случай те ще са много подозрителни и дори агресивни. Именно социализираните кучета са много толерантни към непознати, въпреки че те никога няма да са много дружелюбни или привързани към тях.

Грижа за Армант

Грижите за породата Армант не са много сложни. Козината се поддържа лесно, така че с това няма да имате сложности. Важно е обаче да обръщате внимание на зъбите им, които с времето могат да се развалят поради наличието на зъбен камък при кучето. Именно затова е важно да им чистите зъбите на кучето през ден или най-добре дори всеки ден. Ако кучето не е много активно, тогава може да се налага от време на време да му режите ноктите със специална ножица за животни.

Обучение на Армант

Ако сте решили да си вземете куче от породата Армант, тогава е добре да се заемете с възпитанието му от най-ранна възраст, тъй като тогава ще е най-лесно да го обучите. Не пропускайте и редовните профилактични прегледи при ветеринар, които са много важни са своевременното диагностициране на различни заболявания, така и просто за профилактиката на кучето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати