Причини за летаргия при кучето

Причини за летаргия при кучето
Снимка: pixabay.com

Случаите, когато кучето не яде и не пие нищо, не трябва веднага да се смятат за критическо състояние при животното. Случва се, че понякога по този начин животното просто да "разтоварва" един вид организма си. Въпреки това обаче не бива да се подценява този проблем и да не се обръща внимание на него. Именно затова, ако кучето е летаргично и лошо реагира на командите, тогава веднага трябва да се обърнете към ветеринар за консултация.

Причини за летаргия при кучетата:

- Проблеми със зъбите на кучето - болки в зъба, инфекции на венците и други стоматологични заболявания;

- Заболявания на кучешки уши;

- Болки, съпровождащи се с треперене при кучето, затруднено дишане, раздразнителност и летаргия;

- Язва на стомаха;

- Страничен ефект от прием на медикаменти.

Ако кучето е летаргично, но заедно с това пие много вода, тогава е възможно причината да е в самата храна. Понякога любимците могат да са много капризни и да не им харесва това, което им давате. Във всеки един случай, ако кучето ви е здраво и не иска да се храни, тогава просто не е гладно. Можете да опитате да му дадете нещо, което знаете че обича и да видите дали ще го яде. Ако пък кучето ви е летаргично, тогава вече говорим за някакво заболяване.

Само ветеринар ще може да разбере, каква е истинската причина за това кучето ви да не яде и пие, както и защо е летаргично. За тази цел са необходими различни изследвания:

-Пълна кръвна картина;

-Рентген на вътрешните органи;

-Ултразвуково изследване;

Защо кучето е летаргично?
Снимка: pixabay.com

Разбира се, че това са само част от диагностичните методи. Всеки един случай е индивидуален и изисква различен подход при диагностиката на причината за промяната в поведението на кучето.

Като цяло обаче летаргията при кучетата се идентифицира доста лесно от специалистите. Те ще реагират бавно, а също така ще харчат много време за сън и почивка.

Ако познавате кучето си добре, тогава и самите вие доста бързо ще забележите, че нещо не е наред в поведението им. Именно затова е важно да се грижите за кучето и при най-малкото съмнение, че здравословното състояние на вашето куче не е наред, да потърсите специализирана помощ.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати