Ето колко кученца раждат различните породи кучета

Ето колко кученца раждат различните породи кучета

Ако скоро кучето ви ще ражда, тогава със сигурност се замисляте, колкото голямо може да е бъдещото потомство. Все пак трябва да сте подготвени и да знаете, към какво да сте готови.

Като цяло, плодовитостта на кучетата зависи от много фактори. Така например, ако актът се е случил когато зрелите яйцеклетки са били максимално много, тогава е по-голяма вероятността че ще се родят доста кученца.

Здравето на кучето, дневен рацион, условията на отглеждането, хормоналният фон, както и ред други фактори също оказват влияние върху броя на бъдещото потомство, а също така и на качеството и количеството на здравите яйцеклетки. Ако женското куче е изтощено или прехранено, то и това ще окаже влияние на бъдещото потомство и тяхното количество.

Новородени кученца

Бащата на кученцата също влияе непосредствено на нещата. Качеството на спермата зависи от възрастта, честотата на половите актове и рациона. Ако те са повече от 2 пъти на месец, както и ако кучето е на възраст над 10 години, тогава съдържанието на сперматозоиди ще е малко. Освен това те ще са слаби и далеч не всички ще успеят да достигнат целта си.

Породата на кучето е не по-малко важен фактор заедно с изброените досега. Така например декоративните породи раждат по-малко, поради това че са с малък размер. Немските овчарки могат да родят 4-6 кученца. Имало е и случаи, когато те са раждали по едно или пък девет кученца на един път, но това е по-скоро изключение от правилото.

Малки кучета

Йоркширският териер не е много плодовита порода. Обикновено те раждат между 1-2 кученца. Доста рядко се случва това те да родят 4-5 малки. За да е здраво кучето, не бива да допускате повече от един полов акт за година и съответно една бременност за този период.

Грижете се за вашето куче и му отделяйте достатъчно време всеки ден. Ако пък скоро любимецът ви ще ражда, тогава това само може да ви радва, Разбира се, че ако е за първи път, може да сте леко притеснени. Затова е препоръчително първата бременност на кучето и на всяко едно животно да се приема от ветеринар и опитен специалист, който ще може да отреагира при всеки един възникнал здравословен проблем.

Ако все още си нямате кученце, разгледайте тези обяви за кучета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати