miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Кучетата ядат ли кисело мляко

Кучетата ядат ли кисело мляко

Кучетата ядат кисело мляко
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Очевидно е, че хората обичат кисело мляко, но какво можем да кажем за кучетата? Харесва ли им неговия вкус? Безопасно ли е?

Могат ли кучетата да ядат кисело мляко и да се възползват от неговите качества? Не спирайте да четете дотук, ако искате да научите как консумацията на кисело мляко влияе на кучетата.

Да, кучетата могат да ядат кисело мляко. То не е отровно за тях и е много вкусно! Това обаче не означава, че непременно трябва да го включите към диетата на вашия пухкав домашен любимец. Тъй като съдържа лактоза, много кучета биха имали проблеми с усвояването му.

Полезно ли е киселото мляко за кучетата?

Киселото мляко има високо съдържание на калций и протеин. Освен това може да действа като пробиотик, което ще допринесе за здравето на храносмилателната му система.

Ако ще храните кученцето си с кисело мляко, то трябва да е обикновено, без добавени както естествени, така и изкуствени подсладители. Добавените захари не са полезни за кучета, а някои изкуствени подсладители като ксилитол, са токсични за кучетата.

Колко кисело мляко може да яде кучето ми?

Точното количество варира в зависимост от вида на киселото мляко, както и:

- Размерът на кучето;

- Теглото на кучето;

- Ежедневният прием на калории;

- Основни здравословни проблеми при кучето;

- Ниво на активност на кучето.

Когато сте наясно с ежедневните хранителни нужди на вашето куче, тогава ще можете да определите колко кисело мляко може да включите към неговата диета.

Сладолед с кисело мляко

Киселото мляко, с което ще нахраните кучето си, трябва да се основава на правилото за десетте процента. Това означава, че то не трябва да превишава повече от десет процента от калориите, които кучето ви приема за деня.

Опасности от хранене на кучетата с кисело мляко

Въпреки че киселото мляко не е токсично, вашият пухкав приятел може да има проблеми с неговото храносмилане. Кучетата не могат да усвояват лактозата. Следователно храната с високо съдържание на лактоза може да причини газове, диария и повръщане при кучетата.

Дайте на кученцето си малко количество и вижте как ще реагира. Ако то няма някой от гореспоменатите симптоми, няма да има проблем да му давате да си похапва кисело мляко от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати