Колко кученца ражда немската овчарка?

Колко кученца ражда немската овчарка?

Немската овчарка е една от най-популярните големи породи кучета. Това е куче със специален характер и лесно се поддава на дресировка. Освен това е умно, търпеливо и послушно, отличен пазач е и най-добър семеен спътник.

Ако сте избрали да отглеждате женска немска овчарка и ако сте решили тя да забременее, един от най-честите въпроси, които възникват, особено когато става въпрос за първата бременност, е броят на кученцата, които да очаквате. Важно е правилно да подготвите околната среда и да помогнете на домашния си любимец, доколкото е възможно. В следващите редове ще се спрем на въпроса колко кученца в едно кучило може да има немската овчарка и с какво можем да сме полезни за нейното потомство.

Фактори, които определят броя на малките, които женската ще има

Въпреки че тялото на повечето животни работи синхронно и чудесно, кучетата не са машини. Затова женските не винаги имат еднакъв брой малки. Освен това някои фактори оказват влияние на количеството кученца, които ще се родят. От значение е възрастта на кучето, как е хранено, при какви условия е отглеждано, и разбира се - какво е общото му здравословно състояние. Освен това немските овчарки с родословие имат по-малко кученца от тези, които нямат такава чиста линия.

Колко кученца обикновено имат немските овчарки?

Колко кученца ражда немската овчарка?

Трябва да имаме предвид, че немската овчарка е от едрите породи кучета, така че яйчниците ѝ имат способността да произвеждат повече яйца, а матката има повече място за съхранение на кученцата, което означава, че майките овчарки обикновено имат големи кучила.

Немска овчарка, която няма родословен род, обикновено има между 7 и 9 кученца, докато тези с родословие често се сдобиват с между 4 и 6. Важно е да се отбележи, че това не е стандарт, защото, както споменахме, много фактори влияят на формулата. Така че е напълно възможно да има женски, които имат повече или по-малко кученца от посочените тук.

След като женската вече има поколение

Важно е след раждането майката и бебетата-овчарки да са заедно. Не забравяйте, че кучетата са силно обонятелни, така че не бива в никакъв случай да къпете кучето си след раждането, за да не премахнете естествената му миризма и по този начин да объркате малките. През първите 12 часа вашата женска немска овчарка няма да иска да яде, но е важно да ѝ се дава много прясна вода, за да я поддържа хидратирана.

Когато животното си възвърне апетита, то трябва да има на разположение пълноценна храна. Имайте в предвид също, че бебетата овчарки не трябва да се отделят от майката преди 8 седмици. Това може да повлияе на тяхното здраве, обучение и развитие. Всъщност препоръката е да се изчака до 10 седмици, за да се отбият и евентуално да намерят нов дом и стопанин.

Ако и вие искате да си вземете немска овчарка, разгледайте нашите обяви за немска овчарка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати