Издържат ли котките на студ?

Котките не издържат на студа
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

През зимата температурите могат да паднат наистина много. Има хора, които оставят домашните любимци навън, мислейки, че те са устроени така че да оцелеят. Понякога обаче градусите могат да бъдат опасни.

Трябва да познавате добре любимеца си, особено ако става дума за котка, защото малко породи котки имат дебела кожа и гъста козина, които ги предпазват от студа, а дори да е така, когато става дума за часове, те също не са достатъчни.

Според породата на котката, може да се определи до каква температура е приемливо тя да остава навън. Съвсем логично онези, които имат подкосмие издържат по-дълго на ниските градуси от породите, които имат по-тънка козина.

Студът достига до последните много по-бързо. Когато забележите, че котката трепери, ушите и лапите ѝ са студени, значи е измръзнала и трябва да я приберете. Макар да е герой, който може да издържи до -15 градуса, тя не е имунизирана срещу студа. Имайте предвид, че не всички котки издържат на студа.

Какво остава за всички онези породи котки без козина! Не само че замръзват, когато температурите паднат под нулата, препоръчително е да им купите дрешки, за да сте сигурни, че няма да измръзнат.

Те се нуждаят от високи градуси. За да се чувстват комфортно, температурата в стаята трябва да е над 10-15 градуса.

Котка

В различни зоомагазини, а и в други такива, се предлага очарователни грейки, пуловерчета и блузки за зимата, с които котката ви ще изглежда още по-сладка, а и по-важното – ще ѝ бъде топло.

Все пак, както казахме, всичко зависи от породата. Някои могат да издържат и до-30 градуса, докато други започват да треперят, щом термометрите паднат до -5.

Освен породата, важна за устойчивостта на студ при котките е и възрастта. Малките котенца измръзват по-бързо, тъй като организмът и по-специално защитната му функция срещу студ все още не се е развила добре.

В другата крайност са по-възрастните котки. Студът е опасен и за бременните котки. Все па, може да оставяте котката си на чист въздух за няколко минути, ако имате тераса или пък живеете в къща с двор, е приемливо. Нека постои за малко и се прибере обратно на топло. Отглеждането на котка на студа обаче е неподходящо за повечето породи писани!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати