Miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци

Петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци

Петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци

Много хора мечтаят за екзотични домашни любимци, но колко от тези животни са социални и гушкави. Вижте кои са петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци:

Брадат дракон

Чудесен избор за любителите на влечуги. Могат да бъдат чудесна алтернатива на косматите или пернатите домашни любимци, що се отнася до хора с алергия към животни. Обикновено са внимателни при докосване от човек и обичат да бъдат държани. Лесни за поддръжка домашни любимци, тъй като те не растат твърде големи (не повече от 60 сантиметра). Определено разпознават и отговарят на гласа и присъствието на собствениците си. Експресират жест с размахване на лапа поклон на главата, когато комуникират с други Брадати дракони. Радват се на прегръдки от човешкото си семейство, особено когато достигнат зряла възраст. Ако търсите екзотични домашни любимци, спрете се на Брадат дракон.

Мини Зайче

Ангорски заек

Осъществяват дълбока връзка с техните собственици. Обикновено са много социални. Всяко зайче е личност с характер, който може да се съобрази с този на собственика (например срамежливи и тихи спрямо екстровертни и злонамерени). Представляват страхотни другари. Зайчето може да бъде научено да общува с други домашни любимци, като кучета и котки - просто помнете да наблюдавате интеракциите им винаги! Може да бъде обучено как да се държи вкъщи.

Морско свинче

Морско свинче

Издръжливи гризачи, чието отглеждане е относително лесно. Обикновено са много нежни и внимателни при взаимодействие със собствениците си. Могат да бъдат доста вокални и издават разнообразие от очарователни звуци. Способни са да съжителстват мирно и щастливо с други морски свинчета, ако са израснали заедно. Не правете грешката да събирате мъжки и женски, ако не искате дузина нови морски свинчета в дома си! Могат да бъдат страхотни първи домашни любимци за деца в училищна възраст. Особено характерни са, изразявайки ясно както харесване, така и неприязън чрез серия от звуци и поведения.

Плъх

Декоративен плъх

Смятат се за най-умните гризачи. Обожават да се следват собствениците си наоколо, включително да се втурват и сядат в скута им при първа възможност. Наслаждават се на предизвикателства като разрешаване на пъзели и бягане в лабиринти. Те са невероятно чисти и хигиенични, въпреки лошата си слава на мръсни канални животни. Има ги в най-различни цветове и козинки, което ги прави особено атрактивни. Мъжките обикновено са по-спокойни от женските и изключително приятелски настроени.

Корела

Корела

Популярен избор сред любителите на екзотични домашни любимци. Сравнително лесно свикват да кацат на ръката на собственика си. Лесно се научават да произнасят думи и пеят песни. Когато чуят музика, често започват да танцуват и съпровождат. Бидейки социални животни, обичат да споделят времето си на хранене с това на собствениците си. Може да достигне възраст от 20 или повече години. Идеалните първи любимци за хлапета. Чувстват изключително силна връзка с техните човеци.

Имайки предвид разнообразието от животни, един избор на домашен любимец може да бъде изключително объркващ. Различните видове имат различни предимства един пред друг. Ако търсите екзотични домашни любимци, спрете се на някое от гореспоменатите пет симпатяги. Както винаги, направете всичко възможно, за да се запознаете с нуждите на новия домашен любимец преди да го донесете в дома си и да установите връзка с ветеринарен лекар, който е запознат с вида.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest