miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да удължим живота на кучето си

Как да удължим живота на кучето си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
2 от 7 Снимки

2. Осигурете балансирана храна на кучето си


Храната на вашия домашен любимец трябва да е богата на витамини и минерали. Фибрите също не са за подценяване. Предлагайте храната, предназначена за кучета, а не продукти от вашата трапеза. Те могат да са вредни за кучешкото здраве. Освен това редувайте мокра и суха храна. Редовно сменяйте водата на любимеца си. Уверете се, че всеки ден приема свежа и чиста вода.
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Средно кучетата живеят по 10-15 години, макар че тази възраст силно може да варира при различните породи кучета. Има палета като Английски Мастиф, които живеят средно по 7 години, докато други като Йоркширски териер могат да достигнат впечатляващата възраст от 17 години.

Разбира се, когато говорим за продължителност на живот при кучетата, породата на даденото животинче не е единствения важен фактор.

Условията, в които едно пале пребивава, имат най-значимо влияние върху здравето и качеството на живота му.

Уличните кучета например често биват блъснати от автомобил или се превръщат в жертва на насилник. Оставайки на улицата, те рядко успяват да доживеят повече от 5-6 години.

Домашните кучета, от своя страна, имат по-големи шансове за дълъг живот. Но и за тях трябват да се полагат определени грижи. В галерията ни можете да видите какво да направите, за да живее мъничето ви до дълбока старост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest