Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да отучим кученцето да хапе?

Как да отучим кученцето да хапе?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Кученца

Малките кученца изглеждат като същински ангели отстрани, но всеки, който е отглеждал бебе куче, знае, че те бързо могат да се превърнат и в същински чудовища. Непрекъснатото хапане е един от честите проблеми, с които стопаните на малки палета се сблъскват. Ако не се вземат мерки по въпроса, кученцето може да нарани своя собственик, друг човек или предмети от бита. Как обаче да отучим малкото кученце от непрекъснатото хапане и дъвчене?

На първо място трябва да разберете защо кученцето хапе. Обикновено причината е опознавателна. Малките кученца са много любопитни и те опознават света със зъбите си. Тъй като обаче не могат да контролират движенията си добре и не знаят кое им е позволено, могат да ви причинят болка чрез захапване.

Важно е да запазите спокойствие. Когато кученцето ви ви захапе по-силно, може да ви се прииска да го ударите или изхвърлите. В никакъв случай не реагирайте бурно. Агресията няма да реши проблема. Но е важно да не оставяте нещата така.

Задължително извикайте: Ох, боли! Важно е да покажете звучно, че изпитвате силна болка (дори и всъщност да не е така), за да разбере животното, че действа неправилно. В неговия свят викът е сигнал за нередност.

За да предпазите себе си и своите вещи от захапката на кученцето, осигурете му достатъчно играчки и пособия, предназначени за дъвчене. Има много такива в зоомагазините.

Кученце

Освен това избягвайте игрите, в които стимулирате агресия в мъничето. Не го карайте да дърпа предмети и да ги къса. Фокусирайте се върху упражненията и разходките. Ако кученцето само започне да дърпа нещо, прекратете играта.

Имайте предвид, че е възможно в началото вашето мъниче да прояви инат, но с повече старание от ваша страна, то ще разбере какво му е забранено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest