Miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Как да играем с домашен таралеж

Как да играем с домашен таралеж

Таралеж

Освен да бъдат домашни любимци, таралежите представляват и идеалните партньори за игра. Активизирайте се и ще забележите колко весело може да прекарате. Тук ще опишем няколко дейности, в които можете да ангажирате бодливия си приятел. Ето как да играете с домашния таралеж!

1. Обиколки

Привлечете вниманието на таралежа – накарайте го да се движи наляво-надясно по установено трасе. Така чрез най-простички обиколки повишавате неговата издръжливост.

2. Футбол

Намерете лека топчица – любимецът ви със сигурност ще я оцени, бутайки я с носле. Усложнете упражнението и добавете към играта врата, към която да се прицелва.

3. Боулинг

Колкото и смешно да ви се струва, таралежчетата са най-добрите играчи на боулинг. Изисква се само едно завъртане на топчестото им тяло, за да направят страйк. Подредете кеглите по установения ред и само гледайте как играе таралежчето.

Таралеж

4. Криеница

Ах, къде ли се е скрил пакостникът този път? Играта на криеница е интерактивна, като ролите, разбира се, могат да се сменят. Скрийте се зад вратата и оставете животинчето да топурка из къщата, търсейки стопанина си. Или се опитайте да намерите малката бодлива животинка в претрупана с вещи стая – сигурни сме, че ще се позабавлявате.

5. Свирене на инструменти

Пуснете животинката да се разходи по пианото и оценете възможностите му да е следващия велик композитор. Струнните музикални инструменти също са вариант.

6. Возене в количка

За целта може да използвате най-проста детска количка с дистанционно управление. Настанете домашния таралеж удобно и го закарайте на сафари в задния двор.

7. Препятствия

Най-простички ежедневни обекти като руло тоалетна хартия или бутилка ангажират домашния ви любимец за часове. Бутането на рулото с носле ще срещне препятствия по пътя си и само най-силните и издръжливи екземпляри ще са способни да ги превъзмогнат.

Вижте още грижи за таралеж и храни за ежковци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest