Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Превоз на куче със самолет

Превоз на куче със самолет

Пътуване с куче

Покрай динамичния живот на стопаните си много кучета се превърнаха в редовни пътници на въздушните линии. И докато транспортните клетки на малките дизайнерски кученца се побират под седалката на борда, то на по-едрите породи им се налага да бъдат настанени в багажното помещение. Ако и вие трябва да транспортирате едро пале, то задължително се подгответе добре преди същинското пътуване.

Уверете се, че компанията, с която ще придвижвате, осигурява добри условия за транспортиране на живи животни, в това число контролирани налягане и топлина в помещението. Избягвайте пренасянето в самолет на кученца под 8 седмици, бременни, стари или болни животни.

Задължително условие за пътуването е кучето да се транспортира в самолет с клетка. Осигурете му здрава клетка с достатъчно място да може животинчето да се изправи и обърне. Сложете табелка, гласяща, че в клетката има живо животно. Отбележете името, адреса и допълнителна информация, засягаща кучето и вас като негов собственик. В клетката сложете храна и евентуалните лекарства, които животното взима, заедно с инструкции, особено ако полетът е със закъснение.

Изберете директен полет. За да минимизирате потенциални закъснения, пътувайте в ненатоварени часове. Нахранете кучето с 1/3 порция от обикновената му дажба 4-5 часа преди полет. В случай че не сте били консултирани с ветеринар, не седирайте животното.

Пригответе паспорта на кучето, съдържащ информация за приложените задължителни кучешки ваксини върху четириногото. Преди полета поговорете с обслужващия персонал на самолета, за да проверяват дали животинчето е добре. Неведнъж са се случвали инциденти, където в багажното отделение не са се изпълнявали изискванията за температура и налягане.

Възможно е целият процес по превоз на кучето в самолет да ви се струва изключително трудоемък. Замислете се дали темпераментът на кучето е от типа, който би издържал подобно пътуване. Ако не, обмислете варианта да наемете човек, който да се грижи за любимеца ви, докато отсъствате.

Вижте още съвети при:

- Пътуване с куче в чужбина;

- Пътуване с куче по празниците;

- Как да возим куче в колата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest