Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Какво да правим, ако ни нападне зло куче?

Какво да правим, ако ни нападне зло куче?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Зло куче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Няма куче, което да е лошо. Има лош собственик. Същото така няма глупаво пале. Има само неправилно възпитано куче. Това смята кучешкият дресьор Иван Пасков, който дава и няколко съвета как да избегнем нападението от агресивно куче, в случай че се окажем лице в лице с такова животно.

По думите на Пасков е почти невъзможно непровокирано куче да нападне някого просто така. Но ако все пак това се случи, е много важно жертвата да не се обръща с гръб към звяра.

Кучетата нямат навика да атакуват фронтално. Те търсят слаби места, за това и се опитват да нападат отзад. Не се опитвайте да бягате, защото така кучето ще съзре плячка във вас и ще стане още по-агресивно, обясни дресьорът за Нова телевизия.

Специалистът допълни, че когато даден човек се окаже близо до враждебно куче, по-желателно е да му говори успокоително и мило. Според него това би помогнало животното да се пребори с агресията си.

Ако все пак бъдете нападнати, свийте крайниците си пред тялото. Ако сте облечени с голяма връхна дреха, съблечете я и я развейте пред животното. Най-вероятно то ще се насочи към нея и ще ви пусне, допълни експертът

Според Пасков за проблемите с агресивните бездомни кучета вина имат основно хората, тъй като преди даденото пале да се озове на улицата, то е било изхвърлено от някой безотговорен стопанин. Попадналите на улицата кучета пък се събират в определени райони, защото някой ги храни там.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest