miau.bg»Статии»Живини»Чайки терористи тормозят цял град

Чайки терористи тормозят цял град

Чайка
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Чайки терористи подлудиха жителите на малкото английско градче Брайтън, разказва Франс прес. Морските птици са се превърнали в истинска напаст както за местните хора, така и за многобройните туристи, почиващи в разположеното на южното английско крайбрежие градче.

Заглавия от рода Гларус ми открадна айфона, появило се наскоро на първа страница на таблоида Сън, или Чайки психопати държат на разстояние нелегални имигранти в Дейли експрес не разсмиват никого в Брайтън, защото терорът на пернатите над хората там е ежедневие. Чайките нападат жителите и домашните им животни по улиците, крадат храна и мърсят навсякъде.

Любимо лакомство за наглите птици е традиционното английско ястие пържени картофки с риба. Свидетели посетили курортното градче разказват, че човек трудно може да опази храната си, ако тръгне на разходка по плажа. Съдържателите на местните заведения от няколко години са поставили табели на входа на ресторантите си, които предупреждават за грозящата перната опасност.

Не са били малко и случаите, когато чайките кацат директно върху главите на разхождащите се хора и отмъкват храната, която туристите държат в ръцете си. Обикновено ошашавеният гост на града освен уплах получава и няколко дълбоки драскотини по лицето си.

Други пернати пикират направо от небето върху храната и когато туристът я изтърве на земята, край нея се скупчва цяло ято чайки. Най-нетърпими птиците стават през юли. Тогава те мътя яйцата си и са изключително раздразнителни и агресивни, особено когато някой невнимателен турист доближи гнездата им.

Зоолози са установили, че броят на чайките по цялото южно крайбрежие на Англия се е увеличил неимоверно в последните 10 години. Причината за това все още не е ясна, но експертите смятат, че увеличението се дължи на бързото изчезване на естествените врагове на морските птици.

Другата основна причина е, че на Острова убиването на чайка е забранено със закон. За контрол на популацията в бедстващите райони се заселват хищни птици.

Тази тактика към момента не е успешна, защото вече не само жълтата преса съобщава за инциденти, свързани с чайките. Миналата седмица британският вестник Телеграф съобщи, че само за седмица пернатите са убили в Брайтън два йоркширски териера, чихуаха, три пекинеза и няколко домашни костенурки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest