Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Какво да правим, ако кученцето плаче вечер

Какво да правим, ако кученцето плаче вечер

Какво да правим, ако кученцето плаче вечер

Малко кученце у дома е истинско щастие за стопаните, но проблем с новия член на семейството може да се появи веднага и да развали радостта от съжителството с новия домашен питомец. Става въпрос за това, че мъничетата понякога плачат вечер, създавайки смут у новите стопани.

Звукът на малкото плачещо кученце вечер не може да остави безразличен никой в новия му дом, но недоспиването от тревогите около новото попълнение в семейството са сериозно предизвикателство, с което всеки нов собственик на кученце трябва да бъде готов да се пребори.

За да се осъществи успешно, нужно е да се установи причината за плача на малкия четириног домашен любимец.

Защо кученцето плаче вечер?

Скимтенето на кутрето, наподобяващо плач, е нормална реакция на животното не само когато е малко, но и при порасналите кучета, с което те ни казват, че нещо не е наред. Причините кученцето да плаче вечер са различни:

Кученцето плаче вечер от страх

В най-голям процент от случаите мъничето е разтревожено. То се намира в нов дом, отделено е от майка си и е уплашено. В такъв случай е добре да не се игнорира зовът му за помощ, а да се вземе в спалнята на собственика, където да усеща човешкото присъствие и това да го успокои. Погалването и разговарянето с него също действат успокоително на плачещото вечер кученце.

Кученца

Кученцето плаче от болка

Възможно е кучето да скимти вечер, ако нещо го боли. Добре е да се огледа дали не се е наранило някъде. Ако нищо не се вижда, трябва да се заведе на ветеринар, за да се провери за вътрешен здравословен проблем.

Кученцето е стресирано и скимти

Преместването на ново място, сред непознати хора и предмети, в непривична обстановка поражда страх у малките кутрета. С гушкане и успокояване малкия домашен любимец ще се успокои, защото ще се убеди, че нищо не го заплашва.

Кученцето е гладно и плаче

Гладът поражда сериозен дискомфот, така че ако е гладно, кученцето може да плаче. За да се предотврати тази възможност, е добре да се провери дали се е нахранило добре палето преди лягане и за всеки случай да му се остави купичка с вода и дори гранулки.

Кученцето плаче вечер от скука

Кучето скимти вечер

Понякога причината е доста тривиална - на малкия ни питомец му е скучно. Особено ако стопанинът е цял ден на работа и мъничето е само, то се чувства самотно и скимти. Добре е да се осигурят достатъчно кучешки играчки и занимания във времето, когато стопаните отсъстват, а игрите и заниманията в почивните дни и вечерите да бъдат изпълнени с много игри и внимание към новия член на семейството.

Агресията, крясъците и наказанията са най-лошото нещо в отношението към малкото създание, което иска само внимание и обич. За тях се отблагодарява с прекрасни моменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest