Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да отучим кучето от бурно посрещане?

Как да отучим кучето от бурно посрещане?

Как да отучим кучето от бурно посрещане?

Посрещането на гости може да бъде вълнуващо, но и стресиращо събитие за вашето куче, което често води до буря от емоции, от прекомерен лай до подскачане.

Въпреки това, с търпение и последователно обучение на кучето, можете да помогнете на вашия космат приятел да стане учтив и спокоен домакин.

Ето ръководство стъпка по стъпка как да отучите кучето си от бурно посрещане:

Защо кучето ви посреща бурно гостите?

Оценете тригерите за безпокойство. Определете какво предизвиква вълнението или безпокойството на вашето куче по време на пристигането на гостите. Наблюдавайте езика на тялото на кучето. Забележете признаци на стрес или вълнение (крачка, задъхване, повдигнати хълцания), за да разберете състоянието на ума им.

Обучете кучето на основни команди

Установете основни команди. Обучете кучето си на основни команди като команда седни, остани и долу, за да имате по-добър контрол по време на пристигането на гостите.

Практикувайте техники за отвличане на вниманието. Използвайте играчки или лакомства, за да пренасочите фокуса им от вратата, когато някой пристигне. Така кучето няма да посреща бурно гостите.

Десенсибилизация

Куче с бурно поведение

Постепенно излагане. Постепенно излагайте кучето си на симулирани пристигащи гости. Започнете с меки сценарии (напр. звънене на вратата) и наградете спокойното поведение.

Награждавайте спокойното поведение последователно с лакомства или похвали, за да подсилите желания отговор. Не награждавайте кучето, ако е превъзбудено, хапе обувки или други предмети пред вратата.

Положителни асоциации

Създайте положителни асоциации. Сдвоете пристигащите гости с положителни преживявания, като лакомства или любима играчка, за да промените възприятието им за посетителите.

Последователността е ключова. Повтаряйте тези упражнения редовно, за да помогнете на вашето куче да асоциира гостите с положителни преживявания.

Управление на околната среда

Създайте безопасно пространство. Предложете удобна зона (като легло или сандък), където вашето куче да се оттегли по време на посещения на гости.

Намалете външните стимули. Затворете завесите или пуснете успокояваща музика, за да минимизирате външните стимули.

Потърсете дресьор на кучета

Треньор на кучета

Консултирайте се с треньор. Ако бурното посрещане на вашето куче продължава въпреки вашите усилия, потърсете насоки от професионалист, за да се справите с конкретни проблеми с поведението.

Подкрепете доброто поведение

Празнувайте напредъка. Признавайте и награждавайте напредъка. Дори малките подобрения заслужават похвала и награди.

Кучетата могат да разберат емоциите на собственика си. Запазете спокойствие, за да помогнете на вашето куче да се почувства по-спокойно.

Бъдете търпеливи. Рим не е построен за един ден и промените в поведението изискват време. Проявете търпение и разбиране през целия процес.

Като прилагате тези стъпки последователно и търпеливо, можете да помогнете на вашето куче да премине от бурно посрещане към по-спокойно, по-сдържано посрещане на гостите. Не забравяйте, че всяко куче е уникално, така че съобразете подхода си така, че да отговаря на нуждите и характера на вашия космат приятел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest