Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Най-лесните за отглеждане домашни любимци

Най-лесните за отглеждане домашни любимци

Най-лесните за отглеждане домашни любимци

Наличието на домашен любимец може да осигури приятелство, емоционална подкрепа и комфорт, особено за хора, които живеят сами или се чувстват самотни.

Освен това отглеждането на животно вкъщи може да подобри вашето физическо и психическо здраве, като ползите от него са намаляване на стреса, понижаване на кръвното налягане, увеличаване на физическата активност и повишаване на щастието.

Да имате домашен любимец, може да ви помогне да развиете отговорност, съпричастност и социални умения, както и да ви научи на хуманно отношение към животните и ви подтикне към опазването им.

Най-популярните домашни любимци са кучета, котки, сладководни риби и птици. Някои животни обаче изискват повече грижа от други. Ако досега не сте отглеждали домашни животни вкъщи, може би ще е по-добре да започнете да с някой по-лесен за грижа любимец.

Ето и кои са най-лесните за отглеждане домашни любимци:

Котките са лесни за отглеждане

Ако твърдите, че не сте любител на котките, опитвали ли сте някога да притежавате котка? Котките всъщност са доста независими и самодостатъчни същества, особено за тези, които търсят домашни любимци, които не изискват сложна поддръжка.

Въпреки че тяхното отчуждено поведение понякога може да подсказва друго, котките все пак тайно обичат човешкото общуване, независимо дали го показват, или не. Уютен кът, интерактивна играчка или удобно легло могат да превърнат дома ви в рай за домашни любимци и вашата котка ще ви обича за това!

Златната рибка е сред лесните за отглеждане любимци

Златните рибки се гледат лесно
Снимка: imsogabriel/pixabay.com

Това е един от най-лесните за отглеждане домашни любимци, както и един от най-евтините варианти от всички. Грижата за златна рибка е невероятно лесна.

Въпреки че е мит, че златните рибки могат да оцелеят за дълго време в малък аквариум без филтър, те могат да се справят достатъчно дълго време, докато се сетите да включите филтъра. За щастие, няма какво повече да правите, освен от време на време да почиствате аквариума и да ги храните.

Отглеждането на морски свинчета е лесно

Ако търсите лесен за отглеждане домашен любимец, който ще се радва да ви види, както и вие да го видите, морското свинче е чудесен вариант. Много хора откриват, че привързаният характер на морските свинчета, тяхната отзивчивост към човешкото взаимодействие и сравнително лесният им режим на грижа ги правят идеален избор за деца или за тези, които са нови в притежанието на домашни любимци.

Морските свинчета са известни с това, че подскачат във въздуха от вълнение – сладко, нали? Тяхната диета е съставена предимно от пресни зеленчуци и сено, а и не се нуждаят от много грижи, освен за някои породи с по-дълга козина. Подобно на хамстерите и мишките, те не се нуждаят от много повече от подходяща клетка със слама, храна и вода.

Змиите не са трудно за отглеждане

Змиите са лесни за отглеждане

Въпреки че за някои змията може да звучи като страшен домашен любимец, тя е много добър вариант, ако търсите домашен любимец, за който е необходимо малко грижа.

Всичко, от което се нуждаят змиите, е топъл аквариум, малко зеленина и няколко мишки или плъхове, с които да пируват на всеки няколко седмици, в зависимост от размер и породата. Така че не избирайте както змия, така и мишка като любимци, които не изискват сложна поддръжка... звучи малко противоречиво.

Птиците са лесни за отглеждане любимци

Птицата е красив вариант за домашен любимец, който не изисква голяма поддръжка. Всъщност можете да изберете вида птица, който ви подхожда най-добре. Някои по-малки птици не изискват много човешко взаимодействие, докато други го правят. Изборът на правилната порода птица според вашия начин на живот може да бъде от решаващо значение.

Вълнистите папагали, например, са малки и сравнително лесни за грижи, което ги прави подходящи за собственици на птици за първи път. Те са общителни, приятелски настроени и дори способни да имитират човешка реч. Канарчетата, от друга страна, са известни с красивите си песни и не изискват толкова много взаимодействие, което ги прави идеални за тези, които искат домашен любимец, който не изисква много грижа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest