Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Породи кучета за заети жени

Породи кучета за заети жени

Породи кучета за заети жени

Жените не по-малко от мъжете обичат кучетата и искат такъв домашен любимец. Дамите обаче имат малко по-високи изисквания от господата по отношение на своя четириног спътник. В предпочитанията им са по-малките и сладки породи, но и кучета, които ги даряват със сигурност и любов.

Кои са подходящите породи кучета за заети жени?

Едно работещо момиче винаги има и допълнително изискване към своя питомец. В тях често влизат по-ниските енергийни нива, добра интелигентност и адаптивност, за да се впишат в заетото ежедневие на стопанката.

Ето някои възможни избори за породи кучета за заети жени:

Чихуахуа - идеалната порода за заети жени

Тези мъници са сред най-дребните кученца - тежат от 2 до 6 килограма и покриват дефиницията за джобен домашен любимец. Дамата успешно може да пренася своя малък приятел в дамската си чанта. Чихуахуа не се нуждаят от много упражнения, поддръжката им също е минимална и не отнема от времето на стопанката, а за сметка на това имат голямо любвеобилно сърце.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол - любима порода на дамите

Кавалер кинг чарлз шпаньол

Идеален домашен любимец, отговарящ на изисквания за малък, възпитан, деликатен и нежен приятел от кучешкото войнство е Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. Това е любвеобилно и пухкаво кученце, което обича да се гушка в стопаните, не боледува и единствената грижа е за сресването на дългата му козина.

Френският булдог е добър приятел на заетите жени

Едно винаги усмихнато куче, което може да разведри деня на стопанката си е френският булдог. Веселите кученца са винаги готови за игра, нямат нужда от много упражнения, нито от специална поддръжка. Имат обаче някои здравословни проблеми заради скъсената муцунка.

Западно хайландски бял териер

Западно хайландски бял териер

Това куче е малко до средно на размер и не изисква почти никаква поддръжка. Лесно и бързо се обучава и е чудесно куче за заета жена, която няма много време за разходки и упражнения за своя питомец. Тази порода е с умерени нива на активност и добре се справя с адаптацията.

За дами, които предпочитат по-едри и спокойни животни, без изисквания за много време за разходки и упражнения подходящи породи са булмастифът, обикновеният мастиф и грейхаундът от хрътките. За всички породи е характерна любовта и предаността към стопанина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest