Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Могат ли кучетата да лекуват?

Могат ли кучетата да лекуват?

Могат ли кучетата да лекуват?

Почти всеки любител на домашни любимци знае, че лечителите сред животните са котките. Пухкавите мъркащи питомци имат славата на домашни лекари, които въздействат на човешкото тяло с ток и ултразвук, заличавайки не само физическата болка, но и отнемайки душевните смущения и страдания.

Не случайно се препоръчва галене на котка за успокоение на нервното напрежение и възвръщане на сърдечния ритъм към нормални нива.

Как стои обаче въпросът с шаровците? Може ли кучето да лекува, не само да му бъде спътник и компаньон?

Кучетата - енергийни лечители

Докато котката лекува с ултразвук, кучето прави същото за стопанина си, но с енергия. Затова хората с куче за домашен любимец, по-рядко страдат от високо кръвно налягане. При галенето на кучето, което е домашен любимец вкъщи, сърдечният ритъм се забавя, мускулите се отпускат, а дишането се успокоява.

По този начин въздейства върху човека и четенето на книга в пълен покой. Затова собственици на кучета, преживели инфаркт, оздравяват в четвърт от случаите.

Кучетата действат успокояващо и на хората с тревожност и нервно разстройство и масово се препоръчват от психиатрите за домашни любимци при психически разстройства.

Кое прави кучетата лечители?

Куче

Тази неоценима помощ е възможна, защото лаещият домашен любимец е животно, което усеща физическите промени, настъпили в тялото, и може да предупреди стопанина, дори да му донесе лекарството при внезапен пристъп. Те излъчват много положителна енергия, всички жизнени процеси в организма им се случват бързо. Така създадената енергия кучетата споделят с любимите си собственици, а това действа много добре на хората.

Друг интересен факт за лечебните свойства на кучетата е, че слюнката им съдържа лизозим - това е лекарствено вещество, което разрушава клетките на бактериите и ги унищожава. Това прави косматият домашен любимец незаменим домашен лекар, не по-малко добър от тайнствените и загадъчни котаци.

Достатъчно е да прекарваме повече време с домашния питомец при боледуване и това гарантира, че болестта ще си отиде по-бързо, защото нашите любимци от животинското царство не само ни обичат, но кучетата ни лекуват също.

Вижте още ползи от отглеждането на куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest