Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Котките мейн куун разбират ли се с кучета?

Котките мейн куун разбират ли се с кучета?

Котките мейн куун разбират ли се с кучета?

Когато в дома вече пребивава домашен любимец куче, разширяването на семейството с котка поставя стопаните пред дилема - дали комбинацията ще се получи.

Факт е, че някои котки не се разбират с кучета, но това не значи, че безпроблемното съжителство на двата вида е мираж. Породата и личният темперамент играят основна роля.

Доброто съвместно съжителство при куче и котка мейн куун се получава почти винаги, благодарение на мъркащия домашен питомец. Едрата писана най-често е водещата част от двойката домашни любимци, която гарантира мира у дома.

Мейн куун и съвместимостта им с кучета

За да се разбере съвместимостта на котките мейн куун с кучета, трябва да се обяснят някои особености в характера на писаните от тази едра порода. Не е случайно, че ги наричат нежните гиганти. Това определение говори много. Котаците мейн куун се отличават с впечатляващи размери и при игра с кучето опасността пухчото да пострада поради дребния си размер отсъства.

Мейн куун и куче

Освен това куйн куун се характеризира със спокоен и добродушен нрав, доста сходен с този на повечето породи кучета. Ако пък котката мейн куун и кучето са на една и съща възраст и порастват заедно, вероятност да не могат да съжителстват не съществува.

Друга отличителна черта на котешката порода мейн куун е, че тези котаци обичат топлината. Те бързо осъзнават, че кучето е източник на топлина и са склонни да спят заедно с излъчващия топлина съквартирант. Това ги сближава и при дневното им общуване.

Мейн куун е лоялно и внимателно към стопанина си животно и обича да го следва навсякъде. Това е качество присъщо и на повечето породи кучета.

Мейн куун и други животни

Независимо от размера си, големите котки са активни и подвижни и са в хармония с кучешкото поведение. Игрите със стопаните, децата в къщата и кучето са еднакво приятни на котката мейн куун, което гарантира и нейните добри отношения с друг домашен любимец от кучешкото царство.

Котките мейн куун обикновено се сприятеляват с кучето у дома, защото по природа характерът им е твърде сходен.

Вижте още:

- С кои животни се разбира мейн куун;

- Отглеждане на мейн куун и дете;

- Обяви и цени за мейн куун;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest