Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Кои породи котки не миришат?

Кои породи котки не миришат?

Кои породи котки не миришат?

Котките са известни със своята чистота. Въпреки игривия им закачлив характер, някои породи котки са известни с това, че нямат силна миризма.

Кои породи котки не миришат?

Следните породи котки са с по-слаба миризма и обикновено се грижат отлично за своята хигиена:

Бенгалска котка

Бенгалските котки имат уникална козина, която произвежда по-малко мазнина и пърхот, които са сред често срещаните причини за миризма при други породи.

Сиамска котка

Сиамските котки имат естествено чиста козина, която не се нуждае от поддръжка, което ги прави една от най-малко миризливите породи. Факт, малко известен на широката публика.

Девън Рекс

Котките Девън Рекс имат козина без мазнини, което ги прави една от най-чистите породи котки. Те също имат минимален пърхот, така че нямат силна миризма и са подходящи за отглеждане.

Сфинкс

Котките сфинкс са без косми, което означава, че нямат косми, които да улавят мазнини и пърхот. Тази липса на коса също означава, че те не се отделят толкова много, намалявайки потенциала за миризма.

Девън рекс

Шотландски клепоухи

Шотландските клепоухи имат къса, фина козина, която произвежда много малко пърхот, което ги прави сред породите котки, които не миришат.

Руска синя котка

Руските сини са известни със своята луксозна, гъста козина, но те не произвеждат много масла или пърхот, което ги прави порода с слаб мирис.

Защо котките миришат понякога?

Както вече споменахме, котките са изключително чистоплътни животни. Въпреки това се случва да се усеща по-силна неприятна миризма при някои животни. Причините за това нерядко се крият в здравословното състояние на конкретната котка.

Котешки кожни заболявания

Кожни заболявания като инфекции или алергии могат да причинят силна миризма при котките.

Анални жлези

Аналните жлези, които не се експресират редовно, могат да излъчват силна, мускусна миризма.

Защо котката мирише

Котешка урина

Котешката урина може да има силна миризма, особено ако котката не използва правилно кутията за отпадъци.

Инфекции

Гъбичните, бактериалните или вирусните инфекции могат да причинят силна миризма при котките.

Котешки заболявания

Някои заболявания, като бъбречна недостатъчност, също могат да причинят силна миризма при котките.

Важно е да се отбележи, че всички котки ще произвеждат някаква миризма, но тези породи са известни с това, че имат слаба миризма в сравнение с други. Редовното подстригване и поддържането на чиста котешка тоалетна може да помогне на всяка порода котка да мирише свежо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest