miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Характер и поведение на американски стафордширски териер

Характер и поведение на американски стафордширски териер

Характер и поведение на американски стафордширски териер
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Американският стафордширски териер е добре позната порода кучета в САЩ. Той се отнася към групата на бикоподобните териери. Често тези забележителни на вид кучета имат лоша репутация. Смятат ги за агресивни атакуващи кучета, което е погрешно виждане. Но все пак вносът им в Германия е забранен.

В действителност тези умни четириноги са истински семейни кучета - съпричастни, привързани и щастливи да живеят с хора. Те имат спокоен и балансиран характер, с висока граница на толерантност, която не може да бъде нарушена или провокирана толкова лесно, колкото се смята.

Тези животни са търпеливи и верни, дори силно привързани към стопанина си и след като доверието между човека и кучето му е установено, американският стафордширски териер е идеалният спътник. Той е готов да се подчини на човека за всичко, за да му угоди. Трябва да се има предвид обаче, че това се случва само при твърд и авторитетен стопанин, който е съумял да си създаде авторитет пред своя питомец.

Тази порода кучета се адаптира добре и има силен защитнически нагон. То е в състояние да защити стопанина си от всяка потенциална опасност. От тях стават перфектни кучета пазачи. Към непознати хора те имат неутрално отношение. Ако обаче непознатият прояви някаква отношение, което изглежда на териера като агресия, било то и по-висок тон, може да прояви неочаквано агресивната си природа. Затова се препоръчва американският стафордширски териер да се води навън само с каишка и намордник.

ААмерикански стафордширски териер

Не бива да се забравя, че това животно е много силно, независимо че не е агресивно. Съзнателно кучето няма да започне само спор, но ако попадне в несигурна ситуация, то знае как да се защити, а също и стопанина и семейството, което го отглежда.

Когато обстановката, в която живее това защитно куче, е спокойна, то е чудесен приятел и компаньон. Обича да играе с децата и от него става чудесна бавачка. То винаги държи под око децата и се отнася внимателно към тях.

Като цяло става въпрос за извънредно умно същество, което е активно и винаги в движение. То е стабилно както физически, което личи веднага от външния му вид, така и психически, защото разчита на силата и смелостта си. Това е подходящ домашен любимец за уравновесен и сигурен в себе си стопанин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати