Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Кои са най-чувствителните породи котки

Кои са най-чувствителните породи котки

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
421
Кои са най-чувствителните породи котки

Котките са много любопитни същества, които ценят собственото си пространство. Често изглеждат като пълна противоположност на кучетата, защото са независими и дори някак отчуждени. Ако вашето коте не се наслаждава на ласки, това не означава, че не оценява любовта ви.

Казвайки това, напомняме, че всяка порода котки е уникална в отношението си към стопанина, а котетата са толкова разнообразни по характер и поведение каквито сме ние хората.

Съществуват определени чувствителни породи котки, които обичат да се гушкат, да играят и жадуват за вниманието на човека. Ако търсите точно такава котка, вижте петте породи по-долу.

Сиамска котка

Тази добре позната порода котки обича да бъде център на внимание, привързана е към стопаните си и е изключително търпелива с децата. Сиамските котки ще искат да са край вас и да бъдат част от всичко, което правите, но обикновено са склонни да образуват силна връзка с един член на семейството.

В някои отношения приличат на кучетата в поведението си, например ако сте навън, те ще чакат до прозореца и ще гледат кога се прибирате. По характер сиамските котки са много любопитни и интелигентни и са в състояние да общуват добре с хората.

Персийска котка

Персийска котка

Тези чувствителни котки са много популярни със своята дълга, мека козина и лоялност и привързаност към човека. Те обичат да водят спокоен начин на живот, който отговаря на техния тих, нежен характер и предпочитат да стоят на затворено.

Персийците се гордеят с външния си вид, харесва им да бъдат поддържани, което също помага за изграждане на връзка със собственика. Не обичат шумната среда, обожават да ги галят, прегръщат и ценят времето си с членовете на семейството.

Донски сфинкс

Най-необичайната, но лоялна и чувствителна котка. Нейният безкосмен външен вид прави задължително да бъде гледана у дома, тъй като не се справя добре с екстремни температури - нещо повече, температурата трябва да точно определена и поддържане, за да й е удобно. Тази порода обича вниманието от хората и се нуждае от човешка топлина и ласки, а също има желание за игри време на време.

Рагдол

Може да са доста големи, но са известни с това, че са най-спокойните котки и най-много внимание копнеят за внимание. Те са известни със своята нежна, привързана природа и ще търпят почти всичко, ако това им гарантира, че цялото внимание е за тях.

Рагдол

Това е котките, които имат най-много кучешки черти, що се отнася до контакт с хора, дори ще се отпуснат спокойно в ръцете ви – откъдето идва и името "парцалена кукла". Склонни са да изследват, но биха предпочели просто да следват собственика си - ето защо в никакъв случай не са улични котки.

Екзотични късокосмести котки

С техния вид на плюшено мече, лоялен темперамент и нежен характер, екзотичните късокосмести котки са чудесен домашен любимец. Изключително привързани към семейството, винаги избират да бъдат близо до вас и също така общуват добре с други домашни любимци в домакинството.

Те са по-игриви от своите персийски роднини и не приемат твърде добре самотата, често се разболяват, ако се чувстват сами. Предпочитат да спят на дивана или да почиват на дъската на прозореца, вместо да тичат и скачат наоколо, тъй като са много нежни и отпуснати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest