Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Кои са най-чувствителните породи котки

Кои са най-чувствителните породи котки

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
421
Кои са най-чувствителните породи котки
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Котките са много любопитни същества, които ценят собственото си пространство. Често изглеждат като пълна противоположност на кучетата, защото са независими и дори някак отчуждени. Ако вашето коте не се наслаждава на ласки, това не означава, че не оценява любовта ви.

Казвайки това, напомняме, че всяка порода котки е уникална в отношението си към стопанина, а котетата са толкова разнообразни по характер и поведение каквито сме ние хората.

Съществуват определени чувствителни породи котки, които обичат да се гушкат, да играят и жадуват за вниманието на човека. Ако търсите точно такава котка, вижте петте породи по-долу.

Сиамска котка

Тази добре позната порода котки обича да бъде център на внимание, привързана е към стопаните си и е изключително търпелива с децата. Сиамските котки ще искат да са край вас и да бъдат част от всичко, което правите, но обикновено са склонни да образуват силна връзка с един член на семейството.

В някои отношения приличат на кучетата в поведението си, например ако сте навън, те ще чакат до прозореца и ще гледат кога се прибирате. По характер сиамските котки са много любопитни и интелигентни и са в състояние да общуват добре с хората.

Персийска котка

Персийска котка

Тези чувствителни котки са много популярни със своята дълга, мека козина и лоялност и привързаност към човека. Те обичат да водят спокоен начин на живот, който отговаря на техния тих, нежен характер и предпочитат да стоят на затворено.

Персийците се гордеят с външния си вид, харесва им да бъдат поддържани, което също помага за изграждане на връзка със собственика. Не обичат шумната среда, обожават да ги галят, прегръщат и ценят времето си с членовете на семейството.

Донски сфинкс

Най-необичайната, но лоялна и чувствителна котка. Нейният безкосмен външен вид прави задължително да бъде гледана у дома, тъй като не се справя добре с екстремни температури - нещо повече, температурата трябва да точно определена и поддържане, за да й е удобно. Тази порода обича вниманието от хората и се нуждае от човешка топлина и ласки, а също има желание за игри време на време.

Рагдол

Може да са доста големи, но са известни с това, че са най-спокойните котки и най-много внимание копнеят за внимание. Те са известни със своята нежна, привързана природа и ще търпят почти всичко, ако това им гарантира, че цялото внимание е за тях.

Рагдол

Това е котките, които имат най-много кучешки черти, що се отнася до контакт с хора, дори ще се отпуснат спокойно в ръцете ви – откъдето идва и името "парцалена кукла". Склонни са да изследват, но биха предпочели просто да следват собственика си - ето защо в никакъв случай не са улични котки.

Екзотични късокосмести котки

С техния вид на плюшено мече, лоялен темперамент и нежен характер, екзотичните късокосмести котки са чудесен домашен любимец. Изключително привързани към семейството, винаги избират да бъдат близо до вас и също така общуват добре с други домашни любимци в домакинството.

Те са по-игриви от своите персийски роднини и не приемат твърде добре самотата, често се разболяват, ако се чувстват сами. Предпочитат да спят на дивана или да почиват на дъската на прозореца, вместо да тичат и скачат наоколо, тъй като са много нежни и отпуснати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни