miau.bg»Статии»Рибки»Породи Рибки»Красиви сладководни рибки за домашния аквариум

Красиви сладководни рибки за домашния аквариум

Красиви сладководни рибки за домашния аквариум
Снимка: Zucky123/pixabay.com

Рибките се оказват едни от най-предпочитаните домашни любимци. Те са тихи, красиви, не изискват прекалени грижи и същевременно са винаги там, за да ви правят компания.

Преди да решите да си вземете красиви рибки за аквариума, трябва внимателно да проучите кой вид рибки ще бъде най-подходящата алтернатива за вас. Всяка порода има своите специфични особености, изисквания към храна, температура, пространство, както и степен на социализация – някои рибки са доста агресивни и не могат да съжителстват с други видове.

Затова ето няколко предложения за красиви сладководни рибки, с които да се снабдите за вашия аквариум:

- Гупи – несъмнено сте чували за тези рибки, тъй като те са едни от най-предпочитаните обитатели за аквариуми. Те са красиви, малки и изобщо не са взискателни, с което се превръщат в потенциално добър избор.

- Белият облак – те имат минималистичен размер, но за сметка на това имат много ярки цветове, които ги правят забележителни. Те са перфектният избор за аквариумни рибки особено ако сте начинаещи.

- Кори – енергични и сладководни рибки, които непременно трябва да имате в своя аквариум, тъй като те не остават незабелязани. Обикновено те плуват предимно около дъното, търсейки храна, с което ви улесняват в почистването на аквариума.

- Джуджето Гурами - специфичното при това семейство риби е, че често не им достига кислород. Поради това те могат да бъдат забелязвани да се приближават към повърхността на водата, за да се снабдят с достатъчно въздух. Предимствата на тези риби е, че те не са конфликтни, съжителстват лесно с други видове и не са особено капризни по отношение на начин на отглеждане.

Сладководни рибки

- Златна рибка – определено тези рибки са едни от най-любимите аквариумни обитатели. Това е разбираемо, тъй като техният златист цвят и красив външен вид ги правят наистина забележителни. За да ги отглеждате правилно, трябва да поддържате чистотата в аквариума, като я подменяте седмично. Златните рибки не са от най-взискателните видове, като дори са особено подходящи за вас, ако разполагате с неотоплен аквариум.

Ако и вие търсите красиви обитатели на аквариума, вижте тези цени и обяви за рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest