miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Причини за агресия при пинчерите

Причини за агресия при пинчерите

Причини за агресия при пинчерите
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Пинчерите са много популярна порода домашни любимци най-вече защото са компактни, не заемат много място и са идеални за градски апартамент. Поддръжката на животното също не изисква специални грижи, защото космената му покривка е къса, няма нужда от ресане и се почиства само с влажна кърпа. Не е нужно и често къпане.

Дотук предимствата на съжителство с такъв мъничък домашен питомец изглеждат идеални. Това обаче често е подвеждащо. Съвместното съжителство с пинчер съвсем не е толкова безпроблемно.

Кучето е агресивно понякога и създава проблеми. За да се осъзнае тази му особеност по-лесно, достатъчно е да се спомене, че породата доберман произлиза от пинчерите. Затова и собствениците трябва да очакват проблеми от различно естество.

Като се започне от възможни конфликти между пичнер с децата в семейството, проблеми с други кучета или с непознати хора. Малкият сладур всъщност е доста агресивен по природа, лае силно и има настъпателен характер. Възможно е пинчер да прояви агресия дори към стопанина, защото е упорит и своенравен и проявява инат на моменти.

Социализацията на екземплярите от тази порода е от изключителна важност. Пинчерът е дребосък, но не го осъзнава. Той има самочувствието на голямо и силно куче и не се бои да се конфронтира с много по-големи от него четириноги. Ако не бъде държано винаги под око, малкото храбро същество може сериозно да пострада, защото без страх се впуска в конфликти с всякакви кучета навън.

Важна черта в характера на пинчера е склонността му да доминира и той го проявява, особено ако е свикнал да му се угажда. Разглезеният пинчер е и по-агресивен по правило.

Пинчер

Към децата животното се привързва, но ако са малки и нямат изработени навици за държание към малкия своенравен боец, те може да пострадат при игра с него. Затова породата пинчер не се препоръчва на семейства с много малки деца.

За да израсне кучето като предано, общително и любознателно същество, без прояви на агресия, е нужна много работа по обучението и възпитанието на пинчера, които да тушират неприятните страни от характера му, каквато е агресията, и да се затвърди положителната страна на личността му.

Ето и с какви животни се разбират пинчерите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest