Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на бомбайска котка

Хранене на бомбайска котка

Бомбайска котка

Бомбайските котки са желани домашни любимци, защото имат грациозна външност, наподобяваща на черна пантера и приятен характер, отличаващ се с привързаност към всеки член на семейството и игриво поведение.

За да може бомбайската котка да прояви хубавите страни в характера си, е нужно тя да бъде в добро здраве и кондиция, а основната предпоставка за добрия здравословен статус е начинът, по който се отглежда и храни.

Животното е много активно и обича да похапва. Не е лишено от добър апетит, което е предпоставка за затлъстяване, така че заплахата от наднормено тегло трябва да се избягва. Правилната хранителна диета на бомбайската котка заема централно място в тези усилия. Важно е не само какво ще яде бомбайската котка, но и времето на поднасяне на порциите. Не бива в никой случай да се дава на тази порода котки храната на хората.

Продуктите е необходимо да бъдат от най-висок клас. Повечето собственици се спират на суха храна. При такъв избор през зимата е нужно да се добави продукт, който е зареден с омега киселини, витамини и минерали. Рибеното масло е добра идея в случая. Присъствието на хранителни добавки влияе добре върху качеството на живот на породата.

Бомбайска котка

Прясното месо, варените зеленчуци, филето от домашни птици и ферментиралите млечни храни са добър избор за основа на менюто им. Нужни са от 1 до 4 фибри и протеини на ден, които се набавят с порциите, поднасяни 2 пъти - сутрин и вечер.

Малките котенца, след отбиването им, трябва да преминат към твърда храна, като въвеждането на продукти за хранене на възрастни животни става постепенно, като храната на бомбайската котка може да се поднася като каша - от просо, овесени ядки, елда. Плодовете и зеленчуците се включват също постепенно след проверка за интерес към някои от тях. Месото трябва задължително да бъде добре обработено термично. Жълтъкът от яйцето също трябва да се включва към храната на мъниците.

Малкото котенце лесно свиква с готовата храна за котки и това би улеснило стопанина, ако няма време и интерес от хранене с домашно приготвени хранителни продукти.

Достъпът до чиста и прясна вода за бомбайската котка на всяка възраст е задължително условие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest