Име за бяла котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k45
Име за бяла котка

Белите котки са едни от най-красивите в котешкото царство. Те са символ на добрия късмет, чистотата и нежността. Има безпородни бели котки, както и някои породисти представители.

Типични породи котки в бяло са персийската котка, руска бяла котка, као мани, бяла бенгалска котка, турски ван, балийска котка, ориенталска късокосместа, колор пойнт, персийска чинчила, норвежка горска котка.

Ако искате да си вземете котка със снежно пало, трябва да знаете няколко факта за белите котки.

Така например според учените те често са глухи. Изследвания сочат, че генът, отговарящ за увредения слух при котките, е свързан и с белия цвят на тяхната козина.

Друга любопитна подробност е свързана с характера на белите котки. Изследователи и любители на животните са забелязали, че тези писани са по-срамежливи, плахи и обичат уединението.

Белите котки могат да са със сини очи, но и с друг цвят. При някои от тях се срещат екземпляри с различаващи се очи - например едно синьо и едно кехлибарено око.

Сред белите писани има дълкогосмести породи котки, но и такива с къса козинка.

Белите котки са невероятни създания. Въпреки че често пъти те страдат от загуба на слух, това не се отразява на поведението на котенцето - то е все така игриво и любвеобилно към своя стопанин. Истинско съкровище, за този, който ще го гледа с любов и грижа.

Изборът на име за бяла котка също е важен момент от отглеждането на такъв любимец. Наименованието трябва да звучи нежно и красиво.

Ето идеи за имена на писаните. Надяваме се да откриете вдъхновение сред тях и да изберете подходящо име на своето питомче.

Как да кръстим бяла котка

Име за женска бяла котка:

- Бела;

- Алиса;

- Малвина;

- Елза;

- Ана;

- Алина;

- Кали;

- Лили;

- Мини;

- Лейди;

- Алба;

- Албена;

- Снежанка;

- Снежка;

- Кенди.

Бели породи котки

Име за мъжка бяла котка:

- Лари;

- Симба;

- Майкъл;

- Алексис;

- Майки;

- Леон;

- Кларк;

- Чес;

- Уайти;

- Майрас.

Това бяха нашите идеи за имена на бели котки. Вижте също подходящи имена за сиви котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати