miau.bg»Статии»Живини»Домашни любимци за самотни хора

Домашни любимци за самотни хора

Домашни любимци за самотни хора
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за самотни хора, ние автоматично си мислим, че това са единствено възрастните хора, чиято половинка се е споминала или които са забравени от децата си.

Не, по света има и много млади хора, които се чувстват самотни и най-добрият лек за всички тях, независимо от пол или възраст, е да се сдобият с домашен любимец, който да ги избави от самотата им. Ето кои са най-подходящите домашни любимци за самотни хора.

Куче

Добре познатата ни приказка гласи, че кучето е най-добрият приятел на човека и това наистина е така. Кучето вероятно е най-подходящото животно за самотни хора, но те трябва да са достатъчно подвижни и във форма, за да могат да го разхождат ежедневно. Поради тази причина е добре да прецените избора на куче, защото има породи, които са по-лежерни и не изискват дълги разходки, но има и такива кучета, които ще трябва да извеждате не само много често, но и на по-дълги разстояния.

Котка

Домашни любимци за самотни хора

Котките не изискват никакви разходки и са много по-лесни за отглеждане в сравнение с кучетата. За тях знаем и че се привързват към дома, а не към стопанина. Това не е съвсем вярно. Да, котката ще обикне дома си, но ще бъде гальовна и към стопанина си. Всъщност повечето самотни хора избират за домашен любимец котка.

Рибки

Рибките не изискват особени грижи от страна на стопаните си, но не мислете, че трябва само да ги храните. Редовното почистване на аквариума им, както и следенето на температурата на водата в него са само малка част от това, което се изисква от вас. Важно е да следите да няма бременни рибки, които ще трябва да отделите от останалите, което важи после и за техните "рожби".

Хамстер

Хамстерите и другите гризачи също са много сладки животинки, но и при тях важи правилото като при зайчетата - и те са гризачи. За сметка на това са доста по-малки и беззащитни и дори и да нямат особено желание, ще можете да си позволите да ги хванете в ръка и да ги погалите. Поне за кратко. Чинчилите, от своя страна, пускат много косми, добре е да знаете това преди да решите да ги вземете в ръце.

Зайче

Домашни любимци за самотни хора

Зайчетата са пухкави и много сладки животинки, но са малко онези, които биха ви позволили да ги галите. Те са много плашливи и е по-вероятно да гризнат пръста ви докато им се радвате, отколкото да се зарадват на вашето внимание. Освен това за да водят пълноценен заешки живот, ще трябва от време на време да ги пускате извън клетката им, а това може да бъде пагубно за всички кабели в домакинството ви. Все пак са гризачи. Но са подходящи животни за самотни хора.

Рептили

Не всеки би се радвал да отглежда змия, но има много симпатични гущерчета. Има някои, които са с много благ нрав и спокойно можете да ги изваждате от терариума им и да им се радвате. Няма да покажат някакви признаци на привързаност към вас, но няма и да ви ухапят.

Птици

Канарчетата биха ви разведрявали с тяхното чуруликане, а с един говорещ папагал можете дори да проведете относително смислен разговор. Не забравяйте, че тези птици също трябва от време на време да бъдат пускани от кафеза си, както и че доста цапат. А за да научите един папагал да говори ще трябва вие самите да положите доста усилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest