miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на самоед

Характер и поведение на самоед

Характер и поведение на самоед
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена безстрашните самоеди са помагали на хората да преживяват в суровите условия на север. Тези кучета са интелигентни, умни, послушни и издръжливи, като по отношение на теглото си те достигат средно около 25 килограма. Ако живеете в къща и си търсите перфектния четириног приятел, тогава тази порода е идеалната за вас, като заедно с това тези кучета са подходящи за деца.

Характер и поведение на самоед

Те са изключително нежни и дружелюбни, но и лесно се дресират. С лекота ще се впишат във всяко семейство, превръщайки се в много обичан член от малки и големи. Имайте предвид обаче, че те обожават вниманието и искат да са винаги до стопанина си, като затова ако сте много заети и ангажирани с вашите лични неща, тогава те не са идеалната порода за вас. В никакъв случай не бива да ги оставяте сами за дълго, тъй като така ще се чувстват самотни и тъжни, отказвайки да се хранят.

Лесно се поддават на дресировка, тъй като са изключително интелигентни и бързо разбират, какво се изисква от тях. Понякога можете да срещнете все пак някакви трудно, но само поради леко инатестия характер на самоеда. Огромен плюс е и това, че могат лесно да живеят с други животни, тъй като не са агресивни и намират общ език с тях.

Самоедите с удоволствие си играят с децата и никога не биха ги наранили, дори ако те ги тормозят. Именно дружелюбният характер и търпението, прави това куче идеален избор за семействата. По поведение самоедите са изключително спокойни и уравновесени, като никога не биха си позволили да наранят член от семейството или да проявят агресия към него.

Самоед

Отличават се с игривия си нрав и прилива от енергия във всеки един момент, като затова е важно да ги извеждате поне по 1 час всеки ден. Породата самоед е много доверчива и лесно може да установи контакт дори с непознатите хора, като затова не бихте могли да използвате тези кучета като охрана на дома ви или защитници. Те са просто прекалено дружелюбни кучета, но въпреки това, ако усетят заплаха, тогава могат да започнат да лаят. Това обаче е по-скоро изключение, а не правило.

Избирайки да се грижите за самоед, трябва да запомните, че тези кучета не обичат да стоят сами. Най-подходящи са за семейните двойки, като така кучето ще усеща постоянно вниманието на всички от членове. Грижете се добре за питомеца си и винаги при избора на куче се съобразявайте с темперамента на любимеца, защото от това до голяма степен зависи дали ще съжителствате успешно заедно.

Ако си търсите кученце от породата, разгледайте тези обяви за самоедчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest