Miau.bg»Статии»Мъници»Хамстери»Как хамстерът ни да свикне с нас

Как хамстерът ни да свикне с нас

I.rayk4I.rayk4
Новак
1
Как хамстерът ни да свикне с нас

Хамстерите са много популярни домашни любимци за деца и семейства. Те се нареждат на челните места заедно с кучетата, котките, рибките, папагалите, декоративните зайчета, морските свинчета. Ще ги откриете във всеки зоомагазин, а цената им обикновено е ниска.

Колкото и да ви изглеждат лесни за отглеждане хамстерите, знайте, че не са.

Днес ще разберете повече за тези домашни любимци и най-вече как хамстерът ни да свикне с нас?

Първо трябва да се уверите, че имате всичко необходимо за новия член на семейството ви. Ето какво ще трябва да купите, още преди да вземете хамстера вкъщи:

- Клетка за хамстери/аквариум;

- Купичка за храна на хамстера;

- Шише или съд за вода /пият ли хамстерите вода? Да! /

- Играчки за хамстер;

- Къщичка/скривалище;

- Колело за хамстери;

- Дървени или хартиени стърготини;

- Храна и различни ядки за хамстери.

Хамстер

Чак след като купите всичко това и нагласите клетката.можете да отидете и да купите последното парче от пъзела - хамстерът. Това е важно, ако искате хамстерът да свикне бързо с вас и да се чувства добре в дома ви. В противен ще е стресиран и напрегнат.

Не карайте животинката да чака и се отправете вкъщи възможно най-бързо. Оставете хамстера да излезе сам от контейнера, в който сте го сложили и го оставете да се адаптира към новата обстановка поне за 2 дена. През този период естествено може да му сменяте водата и храната. Но не го притеснявайте.

След като тези мъчителни 2-3 дена са минали, може да започнете да му давате зеленчуци за хамстери, плодове, ядка или наградка от ръката си и съответно хамстерът да свикне с миризмата ви и ръката ви. Това може да продължи от седмица до месец, имайте търпение!

Надявам се да съм ви помогнала с тази статия и да съм ви научила на нещо! Когато имате такова животинче, не забравяйте да изберете и име за хамстер. Така комуникацията с вашия другар ще е още по-вълнуваща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest