Породи котки в бяло

Балийска котка

Котките са от популярните домашни любимци. Има няколко класически образа на котката – черната котка ловец, рижият тигър или бялата пухкавела със сини очи.

Последният от споменатите се счита за аристократичен образ, нежен и сладък. Често е избиран от дамите в миналото за домашен любимец – аксесоар, и не е загубил популярността си и в модерни времена. Ако и вие искате бяла котка, това са няколко породи, които отговарят на това изискване.

Представяме ви няколко породи котки в бяло:

Као Мани

Това е една от малкото чисто бели породи котки, които нямат други възможни цветове въобще. Въпреки че малките котенца могат да се родят с тъмни ивици по главата, те изчезват след първата година и тяхната козина остава напълно бяла. Тя също така е плътно прилепнала към тялото им и къса. Породата Као Мани произлиза от Тайланд и е изключително древна котка.

Счита се, че е създадена от местните кралски особи преди векове. Не се знае дали това вярване е основано на факти или на това, че в Тайланд считат тази порода за най-красивата и носеща късмет. Високата си репутация породата е получила заради интересния си цвят очи. Те могат да бъдат сини, кехлибарени, жълти или зелени. А най-често се среща едното око да бъде синьо, а другото – един от останалите изброени цветове.

Персийска Чинчила

Една по-малко известна порода котки е персийската чинчила. Тя също е с чисто бяла козина, без други възможни разцветки. Тази порода е тип персийска котка и за това малко наподобява персийската котка на външен вид, тъй като има раздалечени, кръгли очи и много къса муцуна.

Козината на котката и също е дълга и пухкава, макар и да не е толкова, колкото на персийската. Тъй като породата има мека костна структура, краката ѝ са къси и силни за по-голяма упора. Въпреки приликите си с персийската, те имат и значителни разлики в характера. Персийската чинчила е доста по-дружелюбна и социална, с по-мил характер.

Турски Ван

За разлика от другите две породи котки в бяло, тази не е чисто бяла. Основната част на тялото на турския ван е бяло, но главата и опашката на котката имат типична за породата окраска, която може да е в различни цветове. Това, което е много любопитно за тази порода котки, е, че обичат водата.

И не само, тази писана е и отличен плувец. Те обичат да играят във водата, енергични са, жизнени и имат нужда от постоянна стимулация и игра. Ако нямате проблем с игриви домашни любимци, турски ван ще бъде подходящият за вас другар.

Тези и други породи котки в бяло вижте в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати