Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Той Пудел

Характер и поведение на Той Пудел

Характер и поведение на Той Пудел
Снимка: pixabay.com

Породата Той Пудел е много популярна в целия свят. Тези кучета често се показват на конкурсите за домашни любимци, а освен това са много съобразителни и лесно се обучават, Ако и вие сте решили да отглеждате Той Пудел, тогава е добре да сте запознати с породата малко по-подробно.

Характер на Той Пудела

Тези кучета са много умни и съобразителни. Не са конфликтни и лесно намират общ език с човека, превръщайки се негов любимец и верен приятел.

Способни са да се радват и да съчувстват на човек, като отсъствието на внимание към тях ги кара да се чувстват тъжни, но и това може да окаже негативно влияние на характера им.

Ако не им обръщате достатъчно време на ден, то бъдете готови редовно да се сблъсквате с нагризаните чехли или локвата в неподходящото място, защото в този случай те стават доста отмъстителни.

Той Пудел
Снимка: pixabay.com

По поведение Той Пуделите са много активни и често могат да правят бели. Обичат да бъдете до хората и не харесват да са сами. Разбират се лесно с животните около себе си и не са агресивни. Бъдете готови, че в един момент може и да слушат, вървейки гордо до вас, а в следващия - ще изпълняват различни акробатски номера.

От друга страна пък, се стараят да разберат и да усетят вашите желания, за да ви угодят. С удоволствие ще ви донесат чехлите или ще си полежат с вас на дивана, докато гледате любимото си предаване.

Поведение на Той Пудела

Към положителните черти на породата може да се добави и това, че не лаят безпричинно, както някои питомци. За тях не е свойствена агресията и бързо се привързват към стопаните си, демонстрирайки всячески своите умения.

Тези питомци обичат да прекарва времето си активно, затова са отлична порода за тези, които водят забързан начин на живот. Тези кучета обичат водата, затова смело можете да ги вземете с вас, ако сте решили да ходите за риба с приятели например.

Той пуделите са много сладки
Снимка: pixabay.com

Те са идеалните домашни любимци за семействата с деца. Ако пък водите активен образ на живот, то те винаги са готови да споделят с вас това ежедневие и да играят и бягат заедно със стопанина си. За тях не са свойствени чертите на характера като високомерие или гордост.

Те са много предани и не понасят самотата. Дресировката на Той Пудела не е сложна задача, но за тази цел трябва изцяло да познавате любимеца ви, а също така да отделяте достатъчно време за възпитанието му.

Той Пудела е декоративна порода куче и са едни от най-известните циркови кучета, тъй като много лесно се поддават на дресура и обучение, но и поради милия им външен вид. Като добавим и сладкия характер на Той Пудела, те се превръщат в идеалния домашен любимец, ако имате деца и сте решили да ги зарадвате с питомец, с който да си играят.

Ако искате да си вземете кученце от породата, разгледайте тези обяви за той пудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest