miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Защо кучето трака със зъби

Защо кучето трака със зъби

Защо кучето трака със зъби
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Голяма част от стопаните забелязват, че понякога кучето трака със зъби и съвсем естествено се питат, каква е причината за това и дали трябва да се притесняват. Еднозначен отговор не може да се даде, тъй като този навик може да е както напълно безобиден, така да говори за това, че в тялото на любимеца ви се развива някакъв патологичен процес, който изисква спешна диагностика и лечението му.

Именно затова е важно веднага да се обърнете към ветеринар за консултация, за да разберете причината. И ако е някакво заболяване на кучето, тогава своевременно да вземете мерки, за да излекувате питомеца ви.

Причини кучето да трака със зъби

Интензивното тракане със зъби на кучето може да е банално, например че кучето е разгонено. Това състояние по време на полово влечение е напълно безобидно и не е опасно за кучето, а е напълно естествено.

Тракането със зъби на кучето може да е симптом и за наличието на глисти. В този случай поведението на кучето се дължи на болезненото усещане в областта на червата. Другите симптоми за глисти при кучетата са:

- Нарушен сън;

- Поява на диария или запек при кучето, както и подуване на корема;

- Кучето ака кръв;

- Дехидратация на организма;

- Отслабване на кучето;

- Намалена физическа активност;

- Кучето си влачи дупето.

Ако кучето трака със зъби, посетете ветеринар

Патологиите в нервната система са другата възможна причина кучето да трака със зъби. Най-често те възникват в резултат на вирусни заболявания, а именно такива като бяс или кучешка чума. Ако кучето изпитва силна болка, то също може да трака със зъби. Много важно е да се отбележи, че в този случай причините за такава болка могат да бъдат доста различни.

Въз основа на гореизложеното можем да кажем, че тракането със зъбите при кучето може да бъде причинено от различни фактори. Разбира се, че няма как да поставите сами диагнозата, затова дори и да се съмнявате за някакво заболяване, трябва да се обърнете към ветеринар за консултация.

Редовните прегледи са важни за всяко едно животно, за да се следи здравето му и ранното откриване на различни заболявания, тъй като именно в началото е най-лесно да се излекува питомеца, както и самото лечение е доста по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest