Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Десет интелигентни породи котки

Десет интелигентни породи котки

Интелигентни породи котки

Почти може да видите как очите на котките светят, докато търсят кътчета и кутии у дома, как оглеждат всеки нов гост. И няма нищо странно в това - те са интелигентни животни, дори когато изглеждат някак отнесени.

Най-умните породи котки обикновено имат най-буйните и игриви характери. Някои дори могат да бъдат дресирани, досущ като кучета, чинчилите, домашното порче, мини прасенцето! С това наум, те могат да бъдат и пакостници от класа.

Ако не тренирате редовното тялото и ума им с дейности и игри, тези любопитни същества може да започнат да се самозабавляват с по-разрушителни игри. Ако притежавате една от тези десет интелигентни породи котки в списъка, стремете се да задоволявате непрекъснато любознателния им ум с внимание.

Абисинска котка

С големите си уши и широките си бадемови очи, проницателният вид на абисинската котка съответства на невероятно любопитната природа. Не се изненадвайте, ако откриете, че тази слабичка котка се бута по всички кътчета на къщата, дори и тези, които смятате, че сте обезопасили.

Сиамска котка

Сиамска котка

Това любознателно животно обича компания и бърза да ви следва от стая в стая - дори до душ кабината - и да води разговори. Тя е сред интелигентните породи котки и популярните домашни любимци.

Бирманска котка

Тази порода умни котки е отличен спътник, толкова любопитен, колкото и готов за гушкане. Очаквайте игривата бирманка да е от онези, които ви следват цял ден, готова да играе или да ги научите на нов трик. Ако прекарвате дълги дни в офиса бирманска котка би била по-щастлива с друг космат приятел наоколо.

Котка Корат

Сребристо-синият корат е енергична и игрива котка, чиято любима игра, според сайта за осиновяване Petfinder, е тази, в която техните уважавани стопани вземат активно участие. Известна като внимателен наблюдател, тази котка е предпазлива към нови хора и среди, докато не сметне обкръжението си за безопасно.

Бенгалска котка

Бенгалски котки

Известен с оранжево-кафявата си шарка, този котка обича приключенията на закрито, когато има място за катерене или на открито, ако го научите да се разхожда на каишка. Скучаещите бенгалски котки могат да възприемат някои нетрадиционни (и леко разрушителни) навици, предупреждават експертите от CatTime.com, включително включване и изключване на светлините, изваждане на уплътнения от канали и разпръскване на дисковете за вашия DVD плейър.

Шотландска клепоуха котка

Наречени така заради уникалната форма на ушите на котката, шотландските клепоухи котки са толкова умни, че на практика наподобяват на хора в израженията и маниерите си. Когато не се ангажира със стопанина си в игра, този сладък, социален домашен любимец ще седне със семейството, за да види какво интересно дават по телевизионния.

Корниш Рекс

Турска ангорска котка

Приемете стройната, атлетична фигура на корниш рекс котката като знак за активното му поведение. Тази котка с къдрава козина обича да скача, да се катери и да спринтира след играчки.

Турска ангора

Енергична и приспособима, копринената турска ангорка обича да бъде център на вниманието, независимо дали това е просто още една обикновена вечер със стопаните или вечер с гости.

Савана

Екзотичната савана е друг пример за топка енергия, която чака да бъде изразходвана в дом с много място за игра. VetStreet.com определя петнистата порода като една от най-добрите за обучение, като съветва собствениците да държат саваната заета с интерактивни котешки играчки и игри, да ходи на каишка и катерушки из дома си, които да предизвикат неговите гимнастически умения.

Американски бобтейл

Смятани за голдън ретривъра на котките, американските бобтейли са известни с любовта си към игрите и могат да играят на криеница с часове наред, пише CFA(Асоциацията на любителите на котки). Можете също да обучите тази пухкава котка да се разхожда с вас около блока на каишка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest