Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как кучетата изразяват обичта към стопаните си

Как кучетата изразяват обичта към стопаните си

ХрисиХриси
Новак
5610
Кучетата изразяват обичта към стопаните си по много начин

Не са нужни думи, за да изразиш обичта си. На това ни учат кучетата, които са най-верните, искрени и всеотдайни приятели, които можеш да имаш. Кучето обича безрезервно и изпълва живота ни радост и топлина. Ето по какъв начин може да разберете, че вашият пухкав домашен любимец ви казва Обичам те. Вижте по-долу как кучетата изразяват обичта към стопанина си.

1. То ви пуска да излезете навън – чувства се спокойно, защото знае, че ще се върнете и че няма да го оставите. То ви слуша, изпраща ви и остава да чака вкъщи, без излишни драми, просто стои кротко и послушно.

2. Радостта от завръщането ви е голяма -... чака до момента, в който се върнете, за да ви посрещне на вратата с лай, подскоци, близане и по всякакъв друг начин, по който кучето може да изрази обичта си. Не може да ви се нарадва дълго време след като сте се прибрали и не ви изпуска от поглед дори за минута.

Когато ви обича, кучето показва, че ви слуша

3. Наблюдава и чува онова, което му говорите – гледа ви в очите, сякаш разбира онова, което му казвате. Можете да се изгубите в любящия му поглед, с който показва, че ви носи в сърцето си. Очите са прозорец към душата, ето защо този контакт е изключително показателен и емоционален.

4. Носи ви любимите си играчки – може да е нещо, което сте му взели или нещо, което съвсем не е за игра, но то го е превърнало в играчка. По този начин любимецът изразява обичта си, споделяйки най-любимите си неща с вас.

5. Заразна прозявка – това се среща не само при хората. Когато се прозявате, кучето ви също го прави. Прозяването на кучето е признак за привързаност и обич.

6. Спри при вас или близо до леглото ви – не може да се отдели от вас, дори когато спите. Когато кучето се намести в леглото до вас, означава, че се чувства комфортно, спокойно и защитено, щом вие сте наоколо. Чувства се част от семейството.

Кучето спи при вас, когато ви обича

Това са специфичните признаци, по които можете да разпознаете обичта на кучетата. Истината е, че дори да не забележите, че се прозявате по едно и също време, животното умее да изразява емоциите си, дори по-добре от нас.

Със сигурност ще усетите привързаността на любимеца си, защото кучетата са устроени така - да обичат безусловно и безрезервно онези, които се грижат за тях. Да бъдат най-верния им спътник във всяко начинание, приятел, който винаги ще изслуша проблемите и такъв, който винаги ще излекува болката с една голяма топла прегръдка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest